STK’lar Başkanlık Sistemi İstiyor

STK’lar Başkanlık Sistemi İstiyor

Her hafta düzenledikleri eylemlerle İslamî kesimin önündeki engelleri gündeme getiren sivil toplum kuruluşlarının (STK’lar) bu haftaki gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve sözde Selam Terör Örgütü davası oldu.

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platform grubu adına basın açıklaması yapan İnsan Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin, “Bu ülkede hiç bir zaman egemenlik gerçek anlamda halkın olmamış, bugünkü örneğinde olduğu gibi iktidarsız iktidarlarla, halk sürekli kandırılmıştır. Son 10 yılda mevzilerini kaybetmeye başlayan egemen güçlerse, her türlü entrikayı çevirerek, halkın özgür iradesinin önüne geçmeye çalışmışlardır” dedi.
“Bugüne kadar Turgut Özal ve Abdullah Gül dışında iş başına gelen hiç bir cumhurbaşkanı halkın anlayışını yansıtan kişiler olmayıp, Kemalist rejimin, oligarşinin kontrol memurları olmuşlardır” diyen Metin, “Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi, başkanlık seçimine dönüştürülmelidir” diye konuştu.
Eyleme katılan vatandaşlar “Tam bağımsızlık için Cumhurbaşkanlığına hayır, başkanlık sistemi istiyoruz” pankartları taşıdılar.

AKYAZI: 28 ŞUBAT HAYAT KARARTMAYA DEVAM EDİYOR

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu adına konuşan Mazlum-Der Akyazı Sözcüsü Aİrfan lemdar, 28 Şubat döneminde irtica adı altında İslami cemaatlerin, vakıfların, derneklerin  terörist muamelesine tabi tutulduğunu ve gözaltına alınanlara acımasızca işkenceler yapıldığını bugün de Selam Davası ile insanların aynı şekilde cezalandırıldığını belirtti. Alemdar, “Son dönemlerde meşru olmayan telefon görüşmelerinde isimleri öne çıkan Mehmet Şahin, Abdulhamit Çelik, Hasan Kılıç, Mehmet Ali Tekin, sözde Selam Örgütü mensupları diye cunta kalıntılarına adeta ihbar edildi” şeklinde konuştu.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.