STK'ler deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor.

STK'ler deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor.

İSTANBUL (AA) - Sivil toplum kuruluşları (STK), Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarına...

İSTANBUL (AA) - Sivil toplum kuruluşları (STK), Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yaraları sarmak için insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Genç Hayat Vakfının 100 kişilik ekibi, depremin ilk gününden itibaren afet bölgesine gitti.

Bölgede sosyal çalışmacı, pedagog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik çalışanları ve öğretmenleriyle yardım faaliyetlerine katılan vakıf, Hatay ve Adıyaman'da temel barınma, altyapı, gıda, hijyen ve giyim desteğinde bulundu, depremzedelere sağlık yönlendirmeleri konusunda yardımcı oldu.

Ailelerle birebir görüşmeler yapan vakıf çalışanları, belirlenen ihtiyaçların ulaştırılması ve takibini yaptı. Vakıf, deprem bölgesinde psikososyal ve travma destek çalışmalarına da başladı.

- Türkiye Eğitim Federasyonu 11 tır yardım malzemesi gönderdi

Türkiye Eğitim Federasyonu, AFAD koordinasyonunda depremden etkilenen bölgelere 11 tır yardım malzemesi gönderdi.

Federasyona bağlı STK'ler, ayni yardımların yanı sıra arama kurtarma ile enkaz kaldırma çalışmalarına destek vermek için bölgeye iş makineleri sevk etti.

- İmsak Derneğinden 16 tır yardım malzemesi

İstanbul Toptancılar Çarşısı esnafının kurduğu İmsak Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Malatya'da depremin ilk gününden itibaren yardım çalışmalarına başladı.

Malatya merkezin ardından Battalgazi ve Yeşilyurt başta olmak üzere Doğanşehir, Akçadağ, Hekimhan, Yazıhan ve Sürgü'den Adıyaman Çelikhan'a kadar birçok ilçede afetzedelere yardım ulaştıran dernek, depremin ikinci günü itibarıyla Tecde Mahallesi'nde 1 seyyar mutfak ile Malatya 1. Organize Sanayi Sitesi'nde 1 büyük mutfağı faaliyete geçirdi. Böylece 2 mutfakta günde 4 bin kişiye sıcak yemek çıkarılarak dağıtım gerçekleştirildi.

Dernek çalışanları, özellikle depremde evleri zarar görüp cami, kültür merkezi, geçici barınak, çadır gibi yerlerde toplu halde ikamet etmek zorunda kalan afetzedelere, 4 araçla sabah ve akşam iki öğün olmak üzere sıcak yemek ikramında bulundu.

Depremin ikinci gününde ilk lojistik depo olarak Malatya Merkez Uygun AVM Mega'nın tahsis ettiği mekanı kullanmaya başlayan dernek, akabinde Malatya 1. Organize Sanayi Sitesi ile Malatya Sütlüce'de 2 depoyu daha faaliyete geçirerek 3 lojistik depoyla depremzedelere yapılacak yardımları organize etti. Dernek, 12 araç ve 75 personelle, şehir merkezinden başlamak suretiyle uzaktaki köylere kadar insani yardım malzemelerinin dağıtımlarını yaptı.

Dernek, depremin ilk gününden bu yana soba, kömür, odun, battaniye, sünger yatak, un, su, kuru gıda ve karışık acil ihtiyaç ürünleri yüklü toplam 16 tır insani yardım malzemesini Malatya merkez ve ilçelerde afetzedelere ulaştırdı.

Halihazırda 1 lojistik depo ve Malatya Tecde Mahallesi'ndeki seyyar mutfakla yardım çalışmalarını sürdüren dernek, gelecek hafta 1 tır odun ve 1 tır hijyen setinin dağıtımını yapmayı planlıyor.

Dernek, Ramazan Bayramı sonuna kadar bölgedeki çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyor.

- Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği, depremin ilk gününde 3 araçla kışlık kıyafet, battaniye ve temel gıda malzemelerini bölgeye ulaştırdı.

İhtiyaçlar doğrultusunda deprem bölgesine gönderilen 3 tırda, bebek bezi, ıslak mendil, havlu kağıt, hijyen paketi, paketli kuru gıda, temel gıda, su, battaniye ve elektrikli soba gibi öncelikli ihtiyaçlar yer aldı.

Dağıtımlarını koordineli şekilde gerçekleştiren dernek, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle jeneratör ve bölgeye gönderilen yardımların hızlıca depremzedelere ulaşabilmesi amacıyla forklift gönderimi sağladı. Dernek bölgeye 5 tır su temin etti.

Deprem bölgelerine yardım tırlarını ulaştırmaya ve ekipleri sahada yönlendirmeye devam eden dernek, Kahramanmaraş Elbistan'da aşevi kurulumu için temel kuru gıda, fırınlar, bulaşık makineleri, lokma dökme ve hamur karma makineleri, çadır, tezgahlar ve mutfak araç gereçleri gibi temel malzemeleri ulaştırarak bölgedeki yemek ihtiyacının karşılanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Depremden etkilenen aileleri Sakarya Karasu'da bulunan evlere yerleştiren dernek, afetzedelerin ihtiyaç ve giderlerini de karşılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.