STK'ler depremzedelere yönelik yardımları devam ediyor.

STK'ler depremzedelere yönelik yardımları devam ediyor.

İSTANBUL (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçen sivil toplum kuruluşları...

İSTANBUL (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçen sivil toplum kuruluşları (STK), insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Yetim ve Öksüzler İçin El Ele Derneği, depremin ikinci gününden itibaren Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yardım çalışmalarına katıldı. Bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek vererek 10 depremzedenin sağ kurtarılmasına yardım eden dernek, insani yardım çalışmalarında da bulundu.

Dernek ekipleri, Kırıkhan'da bağışçılarının desteğiyle 1 tır su, 1 tır kuru gıda ve 1 tıra yakın battaniye ve ısıtıcıyı depremzedelere ulaştırdı.

Adıyaman ve Gaziantep'te depremzedelere ayni ve nakdi destek veren dernek, Ankara'ya tahliye edilen depremzedelere konakladıkları evlerde ziyarette bulunarak gıda ve nakdi yardım ulaştırmayı sürdürüyor.

Rahmet İnsani Yardım Derneği, depremin ikinci gününden itibaren Hatay'da 40 kişilik ekibiyle arama kurtarma çalışmalarına destek verdi.

Gıda, hijyen ürünleri, sünger, mat, yatak, iç çamaşırı gibi ihtiyaç malzemelerinden oluşan bir kamyonu Hatay'a gönderen dernek, Yayladağı'nda kurduğu aşevinde depremzedelere sıcak yemek dağıtıyor. Dernek, bölgede ekmek ihtiyacını karşılamak üzere 1 tır un yardımı yapmayı da planlıyor.

- İVEK'ten deprem bölgesine ilaç ve tıbbi malzeme desteği

İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı (İVEK), deprem felaketinin yaralarını sarmak adına ilk günden itibaren Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda bölgeye ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi malzeme desteği sağladı.

Vakıf, bölgeye takviye edici gıda desteği, ayni ve nakdi bağışlar, afet bölgesine personel desteği ve medikal depo kurulumu gibi birçok yardım faaliyetinde de bulundu.

Vakfa bağlı İlaç Endüstrisi ve Teknolojileri Komisyonu üyeleri, ilk günden itibaren Bakanlık tarafından açıklanan ilaç listesi doğrultusunda bölgenin ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için bağış yaptı.

Adıyaman, Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş bölgelerine vakıf tarafından hekim ve eczacı desteği yönlendirilirken, üyeler de ilaç yardımının yanı sıra ısıtıcı battaniye, erzak, konteyner gibi pek çok yardımda bulundu.

Öte yandan vakıf, deprem gibi gerçekleşmesi muhtemel afetler ile ilgili olarak gerekli planlamaların yapılabilmesi ve yol haritasının oluşturulabilmesi adına Afet Koordinasyon ve İstişare Kurulu kurdu. Kurul çalışmaları sonucunda çıkarılan rapor ve bilgi notlarının ilgili kurumlara iletilerek söz konusu süreçlere katkı sağlanması amaçlanıyor.

- Sami Efendi İlim ve Kültür Yardımlaşma Vakfından günlük 1500 kişiye yemek

Sami Efendi İlim ve Kültür Yardımlaşma Vakfı, depremin hemen ardından bölgeye giderek yardım kampanyası başlattı.

Vakıf, bölgeye, kömür, soba, kuru gıda, ısıtıcı, temiz su, bebek bezi, battaniye, kışlık kıyafet, hijyen malzemeleri ve ekmek gibi yardım malzemelerinin bulunduğu 10'dan fazla tır götürdü.

Malatya ve Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde günlük 1500 kişiye yemek dağıtımı gerçekleştiren vakıf, ayrıca bölgeden ayrılarak başka illere geçen depremzede ailelere de ayni ve nakdi yardımda bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.