Sudan Maarif Okulları'nda "İstiklal Marşı Okuma Yarışması" düzenlendi

Sudan Maarif Okulları'nda "İstiklal Marşı Okuma Yarışması" düzenlendi

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Sudan'daki okullarında, İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü münasebetiyle "İstiklal Marşı Okuma Yarışması" yapıldı.

HARTUM (AA) - Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Sudan'daki okullarında, İstiklal Marşı'nın kabulünün 102. yıl dönümü münasebetiyle "İstiklal Marşı Okuma Yarışması" yapıldı.

Okulun başkent Hartum'daki kampüsünde ilkokul öğrencileri, Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı'nı en güzel şekilde okumak için birbirleriyle yarıştı.

Ayrıca programda Türk öğrenciler, Ahmed Muhammed Salih'in yazdığı "Sudan Bayrak Marşı"nı da seslendirdi.

Sudan Maarif Vakfı Lisesi öğrencilerinin sergilediği tiyatro oyununda da Mehmet Akif Ersoy ve Ahmed Muhammed Salih canlandırıldı.

- Programın amacı; iki ülke arasındaki bağları güçlendirmek

TMV Sudan Ülke Temsilcisi Mehmet Nedim Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümü dolayısıyla Sudan Maarif Okulları'nda bir İstiklal Marşı yarışması düzenledik. Bu sene öğrencilerimizden yoğun bir ilgi oldu. Bu yarışmada hem İstiklal Marşımızın kabulünü anmak hem de İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anmak amacıyla böyle bir program düzenledik." dedi.

Sudan ve Türkiye'nin milli marşları ile ilgili bir tiyatro sahnelediklerinden de bahseden Aslan, "Bizim buradaki amacımız; iki ülke arasındaki bağları bu şekilde güçlendirmek." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.