Suikastı Jandarmalar Engellemiş

Suikastı Jandarmalar Engellemiş

Ersöz'ün yattığı hastaneye silahla girip havaya ateş eden Erhan Keskin'in, paşanın odasına kadar ulaştığı tespit edildi.

Ergenekon'un derin kulağı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yattığı hastaneye silahla girip havaya ateş eden Erhan Keskin'in, paşanın odasına kadar ulaştığı tespit edildi.

GATA'da tedavi görürken internet sitelerine düşen ses kaydında komutanlarını kastederek, "Ben ışığı göremezsem onlar hiç göremez" dediği ortaya çıkan Ersöz'e gözdağı vermek ya da suikast için görevlendirildiği öne sürülen Erhan Keskin'in, Ersöz'ün yattığı 2. kata çıktığı, odasına metreler kala nöbet tutan jandarma ekiplerini aşamadığı öğrenildi.

GATA'DA ET YİYEN VİRÜS KAPTI

Ergenekon'dan gözaltına alındığını öğrenince 'seni de alacaklar' telefonuyla Rusya'ya firar eden Ergenekon sanığı eski Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Levent Ersöz, ameliyat olmak için geldiği Ankara'da gözaltına alındı. Silivri Cezaevi'nde rahatsızlanan Ersöz önce Haseki Hastanesi'ne ardından da GATA'ya sevk edildi. Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde hazırladığı darbe planlarının uygulanmasında Jandarma İstihbarat Daire Başkanı'yken sağ kolu olarak görev yaptığı ileri sürülen Ersöz, GATA'da ölümcül 'et yiyen virüs' kaptı. Hastane ortamlarında görülmeyen virüsün, Ersöz'e enjekte edildiği ileri sürüldü.

HERŞEYİ ANLATACIĞIM MESAJI

Ersöz, GATA'dan taburcu edildikten sonra, önce Silivri Cezaevi'ne, rahatsızlanınca da İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Servisi'ne sevk edildi. GATA'da emrinde çalıştığı komutanları kastederek, "Ama ben ışığı görmezsem onlar hiç ışığı göre-mezler. Olur, olmaz gideriz yatarız. Ne kadar yatarız. Ayrı mevzu" diyen Ersöz'ün Çapa'da tedavisi sürerken çevresi aracılığı ile Genelkurmay ve emrinde çalıştığı komutanlara, "Beni kurtarmazsanız her şeyi anlatacağım. TSK beni korumuyor" mesajı verdiği iddia edildi.

ÇİFT TABANCAYLA MESAJ

Bu süreçte Ergenekon'un karakutusu Ersöz'ün yattığı hastaneye hasta yakını gibi giren Erhan Keskin, 20 Aralık 2009'da güvenlik görevlilerinin şüphelenmesi üzerine havaya ateş ederek kaçmak istedi. Üzerinde biri kuru sıkı iki tabanca ele geçirilen Keskin'in, 12 gün boyunca hastaneye ziyaretçi gibi gelip gittiği tespit edildi. Erhan Keskin'in Ersöz'e suikast hazırlığı yaptığı ileri sürülürken, savcılık olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

ODASINA KADAR GİTMİŞ

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından yürütülen soruşturmada ise Erhan Keskin'in Levent Ersöz'ün bulunduğu kata kadar çıkıp odasına kadar gittiği ortaya çıktı. Keskin'in, hastanenin giriş bölümünden sola doğru ilerleyip, koridorun sonundan sağa döndükten sonra merdivenlerden Ersöz'ün odasının bulunduğu ikinci kata çıktığının tespit edildiği öğrenildi. Ersöz'ün odasının önünde nöbet tutan 5 jandarma görevlisi ve cezaevi yetkilisini gören Keskin'in, hastanede 12 gün boyunca eylemini gerçekleştirmek için fırsat kolladığı iddia edildi.

ERSÖZ: OLAY ARAŞTIRILSIN

Erhan Keskin'in "Gündem değiştirmek için hastanede ateş ettim" açıklamasını tatmin edici bulmayan savcılığın, soruşturmayı derinleştirdiği öğrenildi. Keskin'in bağlantılarını araştıran savcılığın, saldırganın Ersöz'e suikast girişimi ya da gözdağı vermek için görevlendirilmiş olabileceği üzerinde durduğu belirtildi. Savcılığın Keskin'in bağlantılarını ortaya çıkarmak için son 6 aydaki telefon görüşmelerinin dökümlerini ve çevredeki işyerlerinin kamera kayıtlarını incelediği öğrenildi. Keskin'in hastaneye girmeden önce çevresinde de keşif yaptığının tespit edildiği ileri sürüldü.

ODASI SIK SIK DEĞİŞTİRİLİYOR

Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavisi süren Levent Ersöz'ün bulunduğu oda, saldırı girişimi sonrası değiştirildi. Koruma sayısı artırılan Ersöz'ün odasının olaydan sonra sık sık değiştirildiği de öğrenildi.

FUAT ATİK-YENİ ŞAFAK

 

Etiketler :