Bu adamı derhal mahkum edin

Bu adamı derhal mahkum edin

Şükrü Karatepe: Yargılanmam için Demirel, hükümete mektup yazdı. Çevik Bir, mahkemeye mahkum edilmem için yazılı emir verdi

28 ŞUBAT sürecinde hakkında çok sayıda dava açılan ve hapse mahkum edilen eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, kendisiyle ilgili yargı sürecinin başlamasında 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çevik Bir’in yazılı emrinin etkili olduğunu söyledi. Karatepe, 27 günde Yargıtay tarafından onanan cezasının arkasında Refah Partisi hakkında açılacak kapatma davasına delil yaratma çabası olduğunun bizzat dönemin Başsavcısı Vural Savaş tarafından itiraf edildiğini söyledi. Karatepe’nin yaşadıklarından bazı çarpıcı ayrıntılar şöyle:
 
Demirel cezalandırılmamı istedi
 
Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel o günlerde hükümete bir mektup gönderdi. Bu mektupta hükümetin bazı konulara dikkat etmesi için uyarıda bulunuyordu ve o mektubun birinci maddesinde benim adım vardı. Orada diyordu ki Sayın Demirel; ‘Sayın Başbakan bir an önce Kayseri Belediye Başkanı’nın yargılanmasını sağlayın’ Halbuki benim yargılanmam çok hızlı devam ediyordu. İlk mahkemede verilen kararın Yargıtay’da temyiz edilmesi 27 gün aldı. Bu yargı tarihinde bir rekordur.
 
Vural Savaş’tan şok itiraf
 
Bunun nedenini eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş’a sordum. Dedim ki ‘Sayın Savaş, Yargıtay’da ceza davalarının onaylanma sürecinin ortalama süresi nedir’ O da dedi ki ‘8 aydır.’ O zaman nasıl oluyor da benim davam 27 günde geçti? O şöyle bir itirafta bulundu: ‘Çünkü sizin cezanızın kesinleşmesi çok önemliydi, o kesinleşen cezayı ben Refah Partisi’nin kapatılmasında delil olarak kullanacak ve Anayasa Mahkemesi’ne gönderecektim. Onun için ben sizin davanızı sırada bekleyen 8 bin davanın önüne koydum’ dedi.
 
Benim için savcı atadılar
 
Bir diğer durum da Kayseri’de bir savcı görevlendirildi. Bu savcı benimle ilgili sürekli soruşturma başlatıyordu. Sonra öğrendik ki o savcı benim için özel olarak görevlendirilmiş. Ben ne söylesem adliyeye çağırıyor. Tabii ben de hukukçu olduğum için her sorduğu sorunun ardından kendisine bir ders veriyordum.
 
O emrin fotokopisi bende
 
Bu soruşturmalar sırasında bir yargıç beni çağırdı, dosyada bir belge gösterdi. Çevik Bir’in imzasıyla mahkemeye gönderilmiş bir yazı. Bir an önce benim bir türlü cezalandırılmamı, mahkum edilmemi isteyen, emreden daha doğrusu, mahkemeye yazılmış bir yazıydı. Biz o yazının fotokopisini aldık, şimdi dosyamızda duruyor. Genelkurmay ikinci başkanı olmuş bir ordu mensubunun, yani çok önemli bir makamda oturan, ülkenin savunmasına ilişkin en önemli kararları alacak makamda olan bir kişinin bir yerel mahkemede bir yargıca, oradaki bir belediye başkanının cezalandırılması konusunda yazı yazması herhalde tarihimizde rastlanmayan bir olaydır.’’
 
Kaynak: STAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum