Süleyman Çelebi, vefatının 600. yılında Çad'da anıldı

Süleyman Çelebi, vefatının 600. yılında Çad'da anıldı

ENCEMİNE (AA) - Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Çad Okulları, Süleyman Çelebi'nin vefatının 600. yılı dolayısıyla program düzenledi.

ENCEMİNE (AA) - Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Çad Okulları, Süleyman Çelebi'nin vefatının 600. yılı dolayısıyla program düzenledi.

Başkent Encemine'de bulunan TMV Okulları'ndaki etkinliğe, Türkiye'nin Encemine Büyükelçi Yardımcısı Ali Özkara, Çad Cumhuriyeti Din İşleri Yüksek Konseyi Başkanı Mahamat Khatir Issa, Encemine Din İşleri Müşaviri Murat Kalıç, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Çad Koordinatörü Vedat Baş, çeşitli üniversitelerin rektör ve temsilcileri, akademisyenler, çok sayıda okul müdürü, din görevlisi, Türk iş insanları ve STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Din işleri Müşaviri Kalıç, Süleyman Çelebi’nin "Vesiletü'n-Necat (Mevlid-i Şerif)" adlı eserinden bazı bölümleri okudu.

Konuklara Süleyman Çelebi ile ilgili videoların izletildiği etkinlikte, TMV öğrencileri çeşitli şiirler okudu ve okuldaki bir grup öğrenci sema gösterisi sundu.

Programın kapanışında davetlilere gül verildi, şerbet ve lokma ikram edildi.

TMV Çad Temsilcisi Cengiz Atay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peygamberin mesajının doğru anlaşılıp idrak edilmesinde onu anlatan mevlitlerin büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Atay, "Süleyman Çelebi, Türk İslam kültüründe ve Anadolu coğrafyasında yazdığı 'Vesiletü'n-Necat' adlı kitabıyla çok büyük bir yer edinmiştir. UNESCO'nun 'Süleyman Çelebi Anma Yılı' olarak kabul ettiği 2022'de bizler de Türkiye Maarif Vakfı Çad Okulları olarak Çadlı kardeşlerimize Süleyman Çelebi'yi tanıtmayı bir görev bildik." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.