Medyayla Ve Finansçılarla Birlikte Oldu

Medyayla Ve Finansçılarla Birlikte Oldu

28 Şubat sürecinin önemli tanıklarından ve dönemin DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'e yakınlığı ile bilinen gazeteci Memduh Bayraktaroğlu, Süleyman Demirel'le ilgili şok iddiası programa damgasını vurdu.

Beyaz Tv'de ekrana gelen Dinamit'te 28 Şubat sürecinde yaşananlar masaya yatırılırken, dönemin en önemli tanıklarından gazeteci Memduh Bayraktaroğlu, telefonla canlı yayına katılarak o süreçte yaşananları ayrıntılarıyla anlattı.

DEMİREL ASILMA KORKUSU YAŞIYORDU
Süleyman Demirel'in 28 Şubat sürecinde asılma korkusuyla medya ve finansçılarla birlikte hareket ettiğini öne süren Bayraktaroğlu 'Süleyman Demirel 12 Mart'tı da, 12 Eylül'ü de sorduğunuzda şunu söyler: 'Ben eleştirildiğim o tavrı göstermeseydim Türkiye'de kan gövdeyi götürür' der değil mi? Süleyman Demirel'in korkusu şuydu. 'Yahu bunlar askerdirler. İş çığırından çıkarsa ne İsmail Hakkı Karadayı kalır, ne de Güven Erkaya kalır. Beni de asarlar' diyordu kendi kafasından .Ve onun için medya ve finansçılarla beraber oldu. ' dedi.

ZORLA BASKIYLA İSTİFA ETTİRDİLER
Askerin DYP milletvekillerinin istifa etmesi ve hükümetin düşmesi için baskı kurduğunu anlatan Bayraktaroğlu, tanık olduğu çarpıcı bir olayı da tüm gerçekleriyle anlattı. Bayraktaroğlu, dönemin devlet bakanı Işılay Saygın'la istifa etmeden kısa bir süre sonra görüştüğünü kaydederek 'Işılay Saygın'la istifa etmeden önce yaptığım konuşmada Işılay Saygın 'Asla, ben durduğum bir yerde duruyorum 'dedi. Ancak istifa ettikten bir kaç dakika sonra bana telefonda ağladı Işılay Saygın. Bana 'Ben dayanamıyorum. Ben bir kadınım. Beni dayanamayacak bir hale getirdiler. Evet ben Tansu hanımı da seviyorum, dik durmakta istiyorum ama duramıyorum. Üzerimdeki baskıyı size anlatamam. Ne olursun ısrar etmeyin' dedi. 'ifadelerini kullandı.

TANSU ÇİLLER BENİ ARADI
Işılay Saygın'ın istifası sonrası Tansu Çiller'in kendisini aradığını söyleyen Memduh Bayraktaroğlu 'Tansu Çiller bana telefonda 'Memduh bey bana 2 saat önce Işılay hanımın istifa etmeyeceğini söylediniz.' Bende kendisine 'Benimde dilim tutuldu' dedi.

UFUK SÖYLEMEZ'LE TANSU ÇİLLER'E TEHDİT MESAJI GÖNDERDİLER
Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın Ufuk Söylemez'i tehdit ettiğini öne süren Bayraktaroğlu 'Ufuk Söylemez gemiyi en son terk edenlerden biriydi. Bir gece Süleyman Demirel 13 Haziran öncesi yemek veriyor. O gece Süleyman Demirel, İsmail Hakkı Karadayı ve Ufuk Söylemez'i yan yana oturtuyor. Karadayı paşa diyor ki 'Hanımefendiye söyle daha fazla ısrar etmesin. Dağıtsınlar hükümeti yoksa çok kötü şeyler olacak' diyor. Ufuk Söylemez bunu bana anlattı. Ertesi günde Akşam gazetesinin yemeğinde Ufuk Söylemez anlattı. Bende onu yazmadım. 'dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.