Süleyman Soylu Kato Dağı'nda

Süleyman Soylu Kato Dağı'nda

İçişleri Bakanı Soylu, PKK'lı teröristlere 40 gündür operaston yapılan Kato Dağı'nı ziyaret etti.

Özel uçakla Şırnak'taki Şerafettin Elçi Havalimanına beraberinde Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler ile gelen Soylu'yu, Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın karşıladı.

ASKER VE KORUCULARI ZİYARET ETTİ

Havalimanından helikopterle Beytüşşebap ilçesinin 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı'na geçen Bakan Soylu, 40 gündür terör örgütü PKK'ya yönelik olumsuz hava ve arazi şartlarına rağmen büyük başarıyla operasyon gerçekleştiren asker ve güvenlik korucularını ziyaret etti.

Süleyman Soylu Kato Dağı'nda

CUMHURBAŞKANI'NA BİLGİ VERDİ

PKK'lı teröristlerin kullandığı tespit edilen 53 mağarada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçiren askerleri tebrik eden Soylu, operasyonla ilgili Tümgeneral Aydın ile Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanı Albay Murat Bulut'tan bilgi aldı.

Bakan Soylu, daha sonra telefonla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yürütülen operasyon faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tümgeneral Aydın ile de görüştü.

Süleyman Soylu Kato Dağı'nda

"BÜYÜKŞEHİRLERDE TERÖRÜN BELİNİN KIRILMASINDA BÜYÜK ETKİ YAPACAK"

Tümgeneral Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a terör örgütü PKK'nın yıllardır yığınak yaptığı bölgeye operasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları iletti: "Terörle mücadele tarihinin erişemediği miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi bulundu. Önümüzdeki günlerde bu mağara sayılarında artış olacak. Yine bu bölgede teçhizatların bulunmuş olması Türkiye genelindeki terörle mücadeleye katkı sağlayacaktır. Buranın temizlenmesi Ankara ve İstanbul'da terörün belinin kırılmasında da etki yapacaktır."

Daha sonra helikopterle Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığına geçen Soylu, operasyonda ele geçirilen silah ve mühimmatı inceledi.

ÇOCUKLARLA TOP OYNADI

Öte yandan Bakan Soylu, Kato Dağı ziyaretinin ardından Beytüşşebap ilçe merkezini gezerek burada çocuklarla top oynadı ve eğlenceli dakikalar geçirdi.

Süleyman Soylu çocuklarla top oynadı VİDEO

 

Süleyman Soylu Kato Dağı'nda

Süleyman Soylu Kato Dağı'nda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.