Sultanbeyli'de kene paniği

Sultanbeyli'de kene paniği

Sultanbeyli Yavuz Selim Mahallesi'nde sokak ve evlerde çok sayıda kene görüldü.

Yavuz Selim Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi Neşir Sokak'ta evleri bulunan mahalleli, evlerini ve işyerlerini basan keneler yüzünden büyük panik yaşadı.

Daha önce mahallede İpek Dal isimli kadını kene ısırması ve hastaneye kaldırılmasının ardından belediye görevlilerinin mahallede bazı evlerin önünü ilaçladığı öğrenildi. Yaklaşık 10 gün sonra yeniden ortaya çıkan keneler, özellikle çocukların oyun oynadığı alanlarda ve evlerde görüldü. Keneler yüzünden büyük korku yaşayan mahalle sakinleri, yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Hüsamettin Ayan isimli vatandaş, toplayarak şişe içerisine koyduğu keneleri göstererek, "Mahallede her yerde kene var. Belediye görevlileri, 10 gün önce gelerek bir yeri ilaçladılar. Büyük korku yaşıyoruz; çocuklar kenelerin içinde oyun oynuyorlar. Yetkililerden bir an önce bu mahallede tedbir alınmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Evini kenelerin bastığını söyleyen İbrahim Yahşi de, keneler yüzünden evlerinde rahat uyuyamadıklarını belirtti. Yahşi, daha önce sadece evlerinin önünü ilaçlayan belediye yetkililerinden yardım istedi. Yahşi, yetkililerin kenelerden numune aldıklarını fakat kendilerine sonuç hakkında bilgi verilmediğini ileri sürdü. Sadullah Yahşi isimli çocuk ise oyun alanlarında kenelerin bulunması nedeniyle çok korktuklarını ifade etti

Etiketler :