Süper Lig'de flaş karar! Gözler Terim'de

Süper Lig'de flaş karar! Gözler Terim'de

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Kulüpler Birliği ve Terim'in kararına göre gelecek sezon için yabancı kuralını değiştireceği belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce gelecek sezon uygulanacağını açıkladığı 5+0+3'ten vazgeçmeye hazırlanıyor.

Bu yıl neredeyse tüm Spor Toto Süper Lig kulüplerinin itiraz ettiği 6+0+4 yabancı kuralı uygulanmaya başlamış ve bu durumdan herkes zarar görmüştü. Özellikle büyüklerin, milyonlarca Euro verip kadrosuna kattığı yabancı oyuncular, kısıtlama sebebiyle maçı tribündeseyrediyordu. Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Bugüne kadar yabancı sisteminden taviz vermeyen TFF'nin, gelecek sene geri adım atmaya hazırlandığı belirtildi.

Geçtiğimiz aylarda Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, "Yabancı kuralından en çoketkilenen kulüp sizdiniz. Gelecek yıla kurala hazır mısınız?" sorusuna şu cevabı verdi: "TFF, kamuoyuna hep farklı konuşuyor; ama kulüplere kararın değişeceği mesajı yolluyor." Kulüplerinyabancı sayısı kısıtlaması yüzündün büyük baskı yaptığı Federasyon, kararı A Milli Takım'ımızınTeknik Direktörü Fatih Terim ve Kulüpler Birliği'yle ortak almayı düşünüyor."

TFF'den bir yetkili ise "Kulüpler Birliği ve Terim, '6 yabancı devam etsin' derse oturur,konuşuruz. Kulüplerin ve ülke yararına olursa bu kararı alırız" dedi.

zaman

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.