Süper Lig Şampiyonu Galatasaray

Süper Lig Şampiyonu Galatasaray

Sivasspor'u Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'ın golleriyle 4-2 mağlup eden Galatasaray, ligin bitimine iki hafta kala Türk Telekom Arena'da şampiyonluk turu attı. Üst üste ikinci kez şampiyon olan G.Saray, lig tarihindeki 19. şampiyonluğuna ulaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Sivasspor ile karşı karşıya geldi.

Sahadan 4-2 galibiyetle ayrılan Galatasaray, ligin bitimine iki hafta kala Spor Toto Süper Ligi'ni şampiyon olarak bitirmeyi garantiledi. Galibiyet serisini 7 maça yükselten sarı-kırmızılılar, puanını 68'e yükseltti. Orta sıralarda yer alan Sivasspor ise 40 puanda kaldı.

Geçtiğimiz sezonu da şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, üst üste ikinci kez mutlu sona ulaşma başarısı gösterdi. Türk Telekom Arena'nın tamamını dolduran taraftarlar, şampiyonluk şarkıları söyleyerek takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi.

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Sivasspor maçıyla 9 maçlık cezasının dördüncü karşılaşmasını da saha kenarında izlemek zorunda kaldı. Terim, karşılaşmayı Galatasaray yedek kulübesinin hemen arkasındaki tribünden izledi. Terim'in yokluğunda takımın başında Hasan Şaş bulundu.

EN ÇOK GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU 
Galatasaray 19. şampiyonluğunu elde ederek Süper Lig’deki en çok şampiyon olma unvanını tek başına eline geçirdi. 1959’dan bu yana düzenlenen Türkiye 1. Ligi’nde bu sezona kadar 18 şampiyonlukla en çok şampiyon olma rekorunu ezeli rakibi Fenerbahçe ile elinde bulunduran sarı-kırmızılılar, 2012-2013 sezonundaki bu zaferle birlikte, şampiyonluk sayısını 19’a çıkarttı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Fırat Aydınus'un düdük çaldığı karşılaşmaya Galatasaray Muslera, Eboue, Semih, Gökhan, Riera, Hamit, Melo, Selçuk, Sneijder, Burak ve Drogba ile başlarken konuk Sivasspor da Borjan, Erhan, Navratil, Rajnoch, Ziya, Grosicki, Mehmet Nas, Erman, Kadir, Aatif ve Eneramo 11'iyle sahadaki yerini aldı.

Karşılaşmaya etkili başlayan takım ev sahibi Galatasaray oldu. Maçın henüz başında iki tehlikeli pozisyon geliştiren sarı-kırmızılılar, Burak ve Drogba ile fırsatı değerlendiremedi.

Wesley Sneijder'ın ara pasıyla savunma arkasına hareketlenen Burak Yılmaz rakibi Jan Rajnoch tarafından düşürüldü. Rajnoch bu müdahele sonrası sarı kart görürken, kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçti. Kaleye hafif sağ çaprazdan gören bir noktadan barajın üzerinden yaptığı şık vuruş ağlarla buluştu ve Galatasaray 7. dakikada 1-0 öne geçti.

Rajnoch'un ardından maçın 10. dakikasında da Galatasaray'dan Melo sarı kart gördü. Hızlı gelişen Sivasspor atağında sağ kanatta topla buluşan Eneramo, Melo tarafından düşürüldü. Bu müdahale sonrası oyunu durduran Fırat Aydınus Felipe Melo'ya sarı kart gösterdi.

Galatasaray'ı kendi alanında kabul edilen Sivasspor ilk şutunu 17. dakikada çekerken, Erman'ın vuruşunda kaleci Muslera topun sahibi oldu. Rakip yarı alanda pas yaparak pozisyon arayan Galatasaray, geliştirdiği ataklarda sonuç elde edemezken; 27. dakikada Erman bir kez daha kaleyi yokladı ama kaleci Muslera yine gole izin vermedi.

Maçın 3'te 1'lik bölümünün geride kaldığı dakikalarda Galatasaray rakibine göre topla oynama yüzdesinde üstünlüğü göze çarparken, 35'te sarı-kırmızılılar ikinci gole çok yaklaştı ama direği geçemedi. Atak yönü sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Selçuk İnan kale ağzına ortasını gönderdi. Altı pas içerisinde Drogba'nın yaptığı kafa vuruşu yan direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikası Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarının ilk dakikalarında Sneijder ile etkili olmak isteyen Galatasaray, bu pozisyondan sonuç alamadan döndü ama maçın 53. dakikasında Burak Yılmaz farkı ikiye çıkartan golü attı. 53'te Eboue'nin ara pasıyla savunma arkasına koşu yapan Burak Yılmaz altı pasın gerisinde sağ çaprazdan sert bir vuruş yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

58. dakikada Sneijder yerini Amrabat'a; Mehmet Nas da Hayrettin Yerlikaya'ya bıraktı. Oyuncu değişikliklerinin ardından 60. dakikada Selçuk İnan bir kez daha sahneye çıktı. İkinci golün asistini de yapan Eboue'nin pasıyla rakip yarı alanda topla buluşan Selçuk İnan rakibi Jan Rajnoch'un üzerinden topu aşırtıp kendine boş alan yarattı. Ceza alanı yayı üzerinden yaptığı sert şut ağlarla buluştu ve Galatasaray bu mükemmel golle 3-0 öne geçti.

Çok rahat oynayan Galatasaray 63'te Burak Yılmaz ile dördüncü gole çok yaklaştı. Hamit Altıntop'un ceza alanı hemen gerisinden savunma arkasına gönderdiği yüksek topa hareketlenen Burak Yılmaz kalesinden çıkan Milan Borjan'ı çalımladı ancak açısı daralınca istediği vuruşu yapamayınca top dışarı çıktı.

64'te Sivasspor takımında oyuncu değişikliği gerçekleşti. Kamil Grosicki oyundan çıkarken Ricardo Pedriel oyuna giriyor. 70'te ise Galatasaray'dan ikinci oyuncu değişikliği... Hamit Altıntop'un yerine Umut Bulut oyuna giren isim oldu.

73'te Amrabat sarı kart görürken, 75'te fark dörde çıktı. Felip Melo'nun şık pasını göğsüyle kontrol eden Umut Bulut bekletmeden savunma arkasına topu yuvarladı. Savunma arkasına iyi bir koşu yapan Burak Yılmaz kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu ağlarla buluşturdu.

Sivasspor son oyuncu değişikliğini 76. dakikada kullanırken, Erman Kılıç'ın yerine Cihan Özkara dahil oldu. 80. dakikada ise Sivasspor'un golü geldi. Aatif Chahechouhe'nun ceza sahası girişinde sol çaprazdan yaptığı vuruş Galatasaray savunmasından döndü. Ardından ceza alanı dışında topla buluşan Kadir Bekmezci topu kontrol etti ve kaleye müthiş bir şut çekti. Kaleci Muslera'nın müdahelesine rağmen top filelerle buluştu ve skor 4-1'e geldi. Muslera, yediği golün ardından yerini genç Eray İşcan'a bıraktı.

70'de oyuna giren Umut Bulut, 88. dakikada ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve sarı-kırmızılılar kalan dakikaları 10 kişi tamamladı.

90+3'te Sivasspor farkı ikiye indirdi. Ziya Erdal'ın pasıyla ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Cihan Özkara kaleye şık bir vuruş yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 4-2 sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.