Süper Lig'de sonuçlar ve puan durumu

Süper Lig'de sonuçlar ve puan durumu

Lig'de 11. haftada, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maç golsüz eşitlikle sona erdi. Derbinin kazananı olmaması lider Fenerbahçe'ye yaradı...

Fiyapı İnönü Stadı'ndaki karşılaşmada her iki takım da tat vermeyen bir futbol ortaya koydu. Karşılaşma içinde net pozisyonlar olmasına rağmen her ikin ekip de bunlardan yararlanamadı. Bu maçta oyuncu değişikliklerinde de ilginç bir durum ortaya çıktı. İkinci yarıda oyuna giren Galatasaraylı Sabri ile Beşiktaş'tan Necip, sakatlıkları nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bu sonuçla Galatasaray 19 puan ve averajla 3. sıradaki yerini korurken, Beşiktaş ise 18 puanla 6. sıraya yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'in lideri Fenerbahçe, sahasındaki karşılaşmada Eskişehirspor'u 1-0 yenerek, puanını 24'e yükseltti. Sarı-lacivertlilerin, kötü oyununa rağmen kazanması eleştirilere neden oldu. Fenerbahçe'nin golcüsü Bienvenu yine golünü atarak takımının kazanmasını sağladı. Fenerbahçe ikinci sıradaki Trabzonspor ile aradaki puan farkını da 4'e çıkardı.

Trabzonspor, Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda oynadığı karşılaşmadan 1-1'lik sonuçla ayrılarak, liderin 4 puan gerisinde kaldı. Bordo-mavililer, Giray'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 yenik düşmesine karşın, Moritz'in kendi kalesine attığı golle 1-1'lik skorla sahadan bir puanla ayrılmayı başardı.

Ligde iyi performans sergileyen Manisaspor, Gaziantepspor ile deplasmanda oynadığı maçtanda 1-1'lik sonuçla bir puan alarak iyi gidişini sürdürdü. Manisaspor yine 19 puan averajla 4. sırada yer aldı.

Ligin dibine demir atan Ankaragücü ise ilk galibiyetini 11. haftada sahasında Kardemir Karabükspor karşısında 2-1'lik sonuçla aldı. Başkent ekibinin gollerini Aybars ve Tisdell kaydederken, konuk ekibin tek golü ise penaltıdan İlhan'dan geldi.

Kayserispor, Orduspor'u 1-0, Medical Park Antalyaspor da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenerek, haftayı 3'er puanla kapattılar. Geçen hafta 2-0 geriden gelerek Beşiktaş'ı 4-2 yenen Gençlerbirliği, deplasmanda son haftaların iyi ekibi Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de 11. haftanın son maçında yarın Bursa'da, Bursaspor ile Samsunspor karşı karşıya gelecek.

Ligin 11. haftasında geride kalan 8 maçta 14 gol atılırken, 4 maçı evsahibi ekipler kazanırken, 4 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Bu hafta deplasmanda kazanan takım olmadı. Ligin golsüz sona eren tek müsabakası ise Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbi maç oldu.

Gol krallığı yarışmasında Trabzonsporlu Burak 13 golle liderliğini sürdürdü. 6 golü bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Webo, 5'er gollü Kayserisporlu Gökhan Ünal ve Mersin İdmanyurdu'ndan Nobre, Burak'ı izledi.

Spor Toto Süper Lig'de 11. haftanın sonuçları, gelecek haftanın programı ve puan durumu ise şöyle..

11. hafta maçları:

Mersin İdmanyurdu-Trabzonspor......................(1-1)

Ankaragücü-Kardemir Karabükspor....................(2-1)

Kayserispor-Orduspor...............................(1-0)

Fenerbahçe-Eskişehirspor...........................(1-0)

Medical Park Antalyaspor-İstanbul B.Ş. Belediyespor(2-1)

Sivasspor-Gençlerbirliği...........................(1-1)

Gaziantepspor-Manisaspor...........................(1-1)

Beşiktaş-Galatasaray...............................(0-0)

PUAN DURUMU

kullan

12. haftanın maç programı:


Gençlerbirliği-Fenerbahçe
Samsunspor-Medical Park Antalyaspor
Orduspor-Mersin İdmanyurdu
Galatasaray-Sivasspor
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Gaziantepspor
Eskişehirspor-Ankaragücü
Manisaspor-Kayserispor
Trabzonspor-Beşiktaş
Kardemir Karabükspor-Bursaspor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.