Elazığ'ın keyfi 'Çakır' 2-1

Elazığ'ın keyfi 'Çakır' 2-1

Süper Lig'in 23. haftasında Sanica Boru Elazığspor, evinde Medical Park Antalyaspor'u 60. dakikada Mehmet Çakır'ın attığı gol ile 2-1 mağlup etti.

Süper Lig'in 23. haftasında Sanica Boru Elazığspor, evinde Medical Park Antalyaspor'u 60. dakikada Mehmet Çakır'ın attığı gol ile 2-1 mağlup etti.Süper Lig'in 23. haftasında Sanica Boru Elazığspor, evinde Medical Park Antalyaspor ile karşılaştı. Elazığ Atatürk Stadı'nda oynanan mücadeleyi üç haftadır üç puan hasreti çeken ev sahibi ekip 2-1 kazandı ve önemli puanların sahibi oldu.

Elazığspor'a galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Serdar Gürler ve 60. dakikada Mehmet Çakır atarken; Antalyaspor'un tek sayısını ise 20. dakikada Isaac Promise kaydetti. Antalyaspor bu skorla 34 puanda kaldı ve 5. sıradaki yerini değiştiremedi. Elazığspor ise 24 puana yükseldi, 1 maçı eksik Orduspor'un 2 puan arkasında, 16. sırada kaldı.

Bu sonucun ardından üst sıralar için yarışan Akdeniz ekibi yara alırken, kümede kalma mücadelesi veren Elazığspor ise üstündeki takımlar ile puan farkını azaltma yolunda önemli bir adım attı. Süper Lig'in 24. haftasında Elazığspor deplasmanda Akhisar Belediye ile karşılaşacakken; Antalyaspor ise evinde Gaziantepspor'u ağırlayacak.

MÜCADELE ÇOK HIZLI BAŞLADI

Mücadele Antalyaspor'un yoğun atakları ile başladı. İlk 5 dakikada rakip kalede iki tehlikeli pozisyon yakalayan Akdeniz ekibi skor bulamazken, Elazığspor yakaladığı ilk pozisyonda ağları sarsmayı başardı.

6. dakikada ceza alanı çevresinde kalabalıklaşan ev sahibinde sağ kanatta Köksal Yedek meşin yuvarlakla buluştu. Yaptığı ortayı takip eden genç oyuncu Serdar Gürler, güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. 21 yaşındaki oyuncu, Elazığ formasıyla ligdeki 4., toplamda da 6. golünün altına imzasını attı.

BU SEFER ELAZIĞ KAÇIRDI, ANTALYA YAKALADI

Mücadelenin 18. dakikada Sinan Kaloğlu ile yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamayan Elazığspor, Antalyaspor'un 20. dakikaki golü ile büyük hayal kırıklığı yaşadı. Diarra'nın asistinde topla buluşan Isaac Promise, ağları sarstı ve takımına beraberliği getirdi. İlk yarının kalan dakikalarında iki ekip de yakaladıkları pozisyonları değerlendiremezken, devre arasına 1-1'lik beraberlikle gidildi.

İKİNCİ YARIDA GOL VE KONTROL

Mücadelenin ikinci yarısına ilk yarıya oranla daha sakin giren ekiplerden, Elazığspor 60. dakikada eşitliği bozdu. Rakip yarı alanda topla buluşan Mehmet Çakır, ceza alanı yayının hemen önünden düzgün bir vuruşla köşeyi buldu ve takımına 2-1'lik üstünlüğü getirdi.

Golün ardından Antalyaspor rakip yarı alana meşin yuvarlağı taşımakta sorun yaşarken, Elazığspor da yakaladığı birkaç kontra atak fırsatını olumlu kullanamadı. Mücadeleyi 2-1 tamamlamayı başaran Elazığspor, kümede kalma anlamında önemli puanları hanesine yazdırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada bordo-beyazlı savunmanın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Diarra'nın ceza alanı sağ çaprazdan etkisiz vuruşunda top auta çıktı.
4. dakikada Akdeniz temsilcisinin sol taraftan geliştirdiği atakta Janda'nın yerden ortasında topla buluşan Diaara'nın ceza alanı içinde vuruşunda top auta gitti.
6. dakikada Köksal'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde arka bölgede Serdar Gürler'in vuruşunda top filelerle buluştu: 1-0
13. dakikada Sinan ile yaptığı ver-kaçla ceza alanına giren Köksal'ın ortasında savunma, topu uzaklaştırdı.
16. dakikada uzun topla bordo-beyazlı savunmanın arkasına sarkan Diarra topla buluşmadan hemen önce kaleci Ivesa, kalesinden ayrılarak ceza alanı yayı üzerinde topu uzaklaştırdı.
19. dakikada sağdan Adem'in ortasında Sinan topu ceza alanı yayı üzerinde Sane'ye indirdi. Topu düzelten Sane'nin pasında topla buluşan Sinan'ın uygun vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Sammy'den oyun alanına geri döndü.
20. dakikada gelişen atakta Diarra'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Isaac, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1
37. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Aissati'nin vuruşunda kaleci Ivesa'yı geçen topu Bilica, kale çizgisi üzerinden çıkardı.
Maçın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.