Sürekli İfade Değiştiriyor

Sürekli İfade Değiştiriyor

Asker emeklisi olmadığı ortaya çıkan Erhan K'nın savcılık ile emniyet ifadeleri arasında da farklılık olduğu bildirildi.

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü hastanede çevreye ateş ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Erhan K'nın emniyetteki ifadesinde susma hakkını kullanarak, adliyede savcının sorularına cevap vereceğini söylediği öğrenildi. Zanlı Erhan K.'nın askerlik görevini 1988 yılında yaptığı ancak asker emeklisi olmadığı belirlendi. Erhan K'nın adliyeden emniyete geri gönderilmesinin savcılık ile emniyet ifadeleri arasında farklılık olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü hastanede ateş eden ve üzerinde iki tabanca ile birlikte yakalanan Erhan K. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra yeniden İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Erhan K'nın savcılık sorgusu sırasında emniyette verdiği "hastaneye bir yakınımı ziyarete gitmiştim" ifadesini değiştirdiği ve alacaklı olduğu emekli bir astsubayı beklediğini söylediği öğrenildi. Erhan K.'nın, emekli astsubayla arasında alacak verecek meselesinin olduğunu, bu astsubayın bir yakınının hastanede yattığı için burada beklediğini anlattığı öğrenildi.

Bu ifadenin ardından bilgisine başvurulan adı geçen astsubay, Erhan K. İle tanıştığını ancak 2004 yılından bu yana hiç görmediğini söyledi. Emekli astsubay, her hangi bir yakınının hastanede yatmadığını, Erhan K. ile arasında alacak verecek meselesinin de bulunmadığını anlattı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan incelemeler sonrasında şüphelinin ifade ettiği gibi asker emeklisi olmadığı ortaya çıktı. 1998 yılında yaptığı askerlik görevi dışında herhangi bir askeri geçmişi bulunmayan şüphelinin, emniyette ve savcılık sorgusunda isimlerini verdiği subayların ise askerlik yaparken tanıdığı komutanları olduğu belirlendi.

Erhan K'nin sorgusu sırasında oğlu, eşi ve annesinin de bilgilerine başvuruldu. Şüphelinin 17 yaşındaki oğlunun babasını emekli bir başçavuş olarak bildiğini söylediği öğrenildi. Şüphelinin anlatımlarında Türkiye'nin yakın tarihi ile ilgili çok sayıda konuya girdiği de öğrenildi. 33 er olayından Turgut Özal'ın ölümüne kadar birçok konuda konuştuğu ancak anlattıklarının gerçeklerle bağdaşmadığı belirtildi.

Daha önce "hastaneye o gece gittim" şeklinde ifade veren Erhan K'nın bu sözünün de doğru olmadığı ve hastane kayıtlarına göre 12 gündür hastanede olduğu belirlendi.

Etiketler :