Suriye'deki olaylarda 63 kişi öldü!

Suriye'deki olaylarda 63 kişi öldü!

Suriye'de çatışmalar sürürken, bugün 63 kişinin daha öldüğü açıklandı.

Suriye'de güvenlik güçlerinin bugün cuma namazından sonra çıkan yönetim karşıtı gösterilere müdahalesinde ve çeşitli bölgelerdeki operasyonlarında açılan ateşte 63 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Hama kentinde gerçekleşen operasyonlarda ve çıkan yönetim karşıtı gösterilerde 31, Şam'ın banliyölerinde 13, İdlib'te 10, Halep'te 4, Dera'da 3, Deyru'z-Zor ve Humus'ta birer olmak üzere toplam 63 kişinin öldüğünü kaydetti.

Bu arada, Şam'ın Mezze, Nahr Aişe, Kabır Ake, Rükneddin bölgelerinde muhtemel bir gösteriye karşı güvenlik güçleri önlem alırken kentin Tadamun bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı ifade edildi.

Suriye ordusunun ağır silahlarla operasyonlar düzenlediği Tadamun'da ölü ve çok sayıda yaralı olduğu kaydedilirken bölgede meydana gelen şiddetli patlamalar kent merkezinden de duyuldu.

Görgü tanıkları bölgenin üzerinde bir askeri helikopterin sürekli uçtuğunu aktarırken Tadamun'dan halkın güvenli yerlere ve şehir merkezine kaçtığı belirtildi.

CUMA SONRASI OPERASYON YOĞUNLAŞTI

Öte yandan, Halep'te ordunun Salahaddin ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelere helikopter destekli saldırıya geçtiğini dile getiren yerel kaynaklar, kentte cuma namazından sonra çıkan yönetim karşıtı gösterilere güvenlik güçlerinin ateşle karşılık verdiğini söyledi.

Kentte operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğine işaret eden kaynaklar, bazı bölgelerde ordu ile ÖSO arasında şiddetli sokak çatışmaların yaşandığını ve bir askeri helikopterin Seyfuddevle bölgesine ateş açtığını anlattı.

Dera, Hama ve Deyru'z-Zor kentinde operasyonların yoğun bir şekilde devam ettiğine ve söz konusu kentlerde şiddetli patlamaların meydana geldiğine değinen kaynaklar, buradaki patlamalarda ölü ve yaralıların olup olmadığına ilişkin ise bilgi vermedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.