Türk gazeteciler yurda döndü

Türk gazeteciler yurda döndü

Suriye'de serbest bırakılan gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun'u taşıyan Başbakanlığa ait uçak, Tahran'dan İstanbul'a geldi. Gazeteciler havalimanında açıklamalarda bulundu.

Suriye'de serbest bırakılan gazeteciler Adem Özköse ile Hamit Coşkun'u taşıyan Başbakanlığa ait uçak, Tahran'dan İstanbul'a geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Özköse ve Coşkun'u Türkiye'ye getirmek üzere Tahran'a gönderilen özel uçak, Mehrabat Havaalanı'ndan İstanbul'a gelmek üzere saat 21.30'da havalandı.

Uçak, saat 00.35'te Atatürk Havalimanı'na indi.

Özköse ve Coşkun'u, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay karşıladı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay iki gazeteci ile birlikte havalimanında basın toplantısı düzenledi.

 

Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimiz belgesel çekimi için gittikleri Suriye’de alıkonuldukları için tam 63 gün sonra Türkiye’ye dönebildiler. Başbakanlık özel uçağı ile gelen ve saat 00.30’da Atatürk Havalimanı’na ulaşan kardeşlerimiz VIP yolcu çıkışında büyük bir kitle ile karşılandılar.

İHH, Özgür-Der, 16 Temmuz Gençlik Hareketi ve daha birçok kuruluş mensubu Müslümanların çiçekler ve sloganlarla karşıladığı kardeşlerimizin mutluluğu göze çarparken Suriye’de Esed rejimin esareti altında olan kardeşlerimiz de unutulmadı.

Açılan pankartlarda Adem ve Hamit kardeşlerimizin özgürlüğünün yanı sıra Suriye direnişi de selamlandı. Adem ve Hamit’i bizlere sağ salim ulaştıran Rabbimize Suriyeli tüm kardeşlerimizin kurtuluşu için dua edildi. Ayrıca karşılamada bulunan Grup Yürüyüş de  kitleye İbrahim Kaşhuş’un bestesi olan “Yalla İrhal Ya Beşşar” marşını okuttu.

Gittikleri Suriye’de yaklaşık iki aydır alıkonulan kardeşlerimizin akıbeti konusunda ciddi endişeler yaşanmıştı. Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve özellikle İHH’nın yürüttüğü insani diplomasi sonrasında nihayet İran ikna edilerek kardeşlerimiz bugün İran üzerinden serbest kaldılar.

Adem ve Hamit hava limanına indikten sonra yaptıkları Beşir Atalay’ın da bulunduğu basın toplantısında esaret altında tutuldukları hücreden ve onlara karşı alınan tavırdan bahsetti. Özköse “Yaklaşık iki metrekarelik bir hücrede her gün Kur’an okuyarak yaşadım. İlk girdiğimde ben 11, Hamit 6 gün kadar yemek yemedik. Bize hüç bir bilgi verilmedi. Bülent Yıldırım gelene kadar Hamit ile görüşmedik.” dedi. Özköse ayrıca serbest bırakılmalarında hükümet yetkililerine teşekkürlerini sundu ve  en önemli etkenin insani diplomasi girişimlerinde bulunan İHH yardım vakfında olduğunun altını çizdi.

Ailelerine ve tüm Müslümanlara göz aydınlığı diliyor; Rabbimizden Suriyeli tüm kardeşlerimizi de Baas çetesinin zulmünden kurtarmasını diliyoruz.

adem_ozkose_hamit_coskun_geldiler-(4).jpg

adem_ozkose_hamit_coskun_geldiler-(5).jpg

adem_ozkose_hamit_coskun_geldiler.jpg

adem_ozkose_hamit_coskun_geldiler-(2).jpg

adem_ozkose_hamit_coskun_geldiler-(3).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.