Araplar 'Barış Gücü'nde ısrarlı

Araplar 'Barış Gücü'nde ısrarlı

Katar, Suriye'ye Arap Gücü gönderme çağrısını yineledi

Mısır'ın başkenti Kahire’de devam eden Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında konuşan Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad bin Casım, Suriye’ye Arap askeri gönderme konusunda planlama yapma zamanının geldiğini söyledi.

Suriye’de akan kanın çabalara rağmen durmadığını belirten Casım, Katar’ın daha önceden ortaya attığı, “Suriye’ye Arap barış gücü” çağrısını yineledi. Suriye yönetiminin bugüne kadar önerilen çözüm planlarını uygulamadığını kaydeden Casım, yönetimin sivillere yönelik saldırılarına ve insani yardımın Suriye’ye ulaşamamasına da vurgu yaptı.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN RUSYA'YA TAŞ
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el Faysal da BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’yi kınamaması sebebiyle bu ülkedeki şiddet olaylarının devam ettiğini söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un da katıldığı Arap Birliği toplantısında konuşan Suud el Faysal, “Kararı veto eden ülkeler, Suriye rejiminin halkına yönelik gaddar uygulamalarını genişletmesine izin verdi” diye konuştu.

RUSYA’YLA ANLAŞTILAR
Toplantıda Rusya ve Arap ülkeleri, Suriye’de şiddetin sona erdirilmesi ve bu durumun tarafsız gözlemciler tarafından kontrol edilmesi konusunda anlaştı. Beş maddelik uzlaşma, Lavrov ve Katar Başbakanı tarafından açıklandı. Askeri müdahale zamanı geldi

LAVROV’A YUMURTA ATTILAR
Arap Birliği’nin Suriye’yi masaya yatırdığı toplantıya katılan Rus Dışişleri Bakanı Lavrov’un aracı Esad karşıtlarının yumurtalı saldırısına uğradı .

ESAD’DAN ANNAN’A TERÖRİST CEVABI
Öte yandan BM ve Arap Briliği tarafından Suriye krizini çözmek üzere atanan eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan dün Şam’da Suriye Lideri Esad’la görüştü. Esad, görüşmede bir kez daha Suriyeli muhalifler için “terörist” ifadesini kullanarak “Terörist grupların kaos ve düzensizlik yaymaya devam ettiği bir ortamda politik diyalog veya politik girişimler başarılı olamaz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.