Suriye Gözlemcileri İçin Şok İddia

Suriye Gözlemcileri İçin Şok İddia

Askerlerin giremediği köyleri inceleyen Arap Birliği temsilcilerinin, Esed yönetimine bilgi verip, katliam yaptırdığı öne sürüldü

Suriye'nin Hama şehri Genel Devrim Konseyi sorumlusu Semih El Hamavi, bazı ülkelerin gözlemci heyetlerinin bazı kentlerde rejim için casusluk yaptığını öne sürdü.

Hamavi, “Hama kentine gelen gözlemcilerin çoğu Iraklıydı ve Maliki'nin adamlarıydı. Bu heyet defalarca kente gelerek incelemelerde bulundu” diye konuştu.

Bu gözlemcilerin ordunun kontrolü sağlamadığı yerlerde incelemelerde bulunduğunu ve burada topladığı bilgileri rejimle paylaştığını savunun El Hamavi, “Dün bu gözlemci heyeti, gösterilerin olduğu bölgelere götürdük. Halk bunlarla önemli bilgiler paylaştı. Burada Özgür Suriye Ordusuyla ve aktivistlerle görüştüler. Heyet burada tüm ayrıntıları cep telefonu kamerasıyla kaydederek rejimle paylaştı” dedi. Hamavi, Arap gözlemci heyeti başkanı El Dabi'nin de açıklamalarının mantıklı ve yerinde açıklamalar olmadığını, kendilerinin bunun tam tersini kanıtladıklarını ve istifa eden birçok gözlemcinin söylediklerinin El Dabi'nin söylediklerinden farklı olduğunu kaydetti.

Suriye Ulusal Konseyi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Halit Hoca, Esed'in ordusunun 'casuslar'ın geçtiği bilgiler ışığında muhaliflerin merkezleri arasında yer alan Hama'yı yoğun top atışı altına alındığını söyledi.

BİR GÜNDE 67 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

El Hamavi de kentin tüm giriş çıkışlarının kapatıldığını ve kente girmek isteyenlere izin verilmediğini belirtti. Özgür Suriye Ordusu'nun bölgede çok etkin olması sebebiyle Suriye ordusunun böyle bir operasyon başlattığını kaydeden Hamavi, keskin nişancıların kentteki yüksek binalara yerleştirildiğini ve nişancıların rastgele ateş açtıklarını kaydetti. Hamavi, dün kentte ve başka bölgelerde çıkan şiddetli çatışmalarda 67 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Ancak kentin birçok bölgesinde hala Özgür Suriye Ordusu etkin durumda” dedi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.