Esad'ın milislerinden intikam baskını

Esad'ın milislerinden intikam baskını

Suriye'de askerlerle Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı milislerin Humus kentindeki bir semte girdiği bildirildi.

Kent sakinleri ve eylemciler, askerlerve misillerin 6 gün süren tank bombardımanın ardından önceki gece gece Bab Amro semtine girdiğini söyledi.

Bab Amro semtine ordudan kaçıp muhaliflerin direnişine yardım eden eski askerlerin sığındığı, asker ve milislerin semte girmesinin ardından bölgeden çekildikleri kaydedildi. Humus'u "felaket kenti" ilan eden Suriye Ulusal Konseyi, BM, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği ve uluslararası örgütlerden, "sivillere uluslararası koruma sağlayarak, rejimin Humus'ta sürdürdüğü katliamı durdurmak için harekete geçmelerini" istedi. Öte yandan Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim, Rusya, Çin, Hindistan, G. Afrika ve Brezilya dışişleri bakanlarının yanı sıra Arap Birliği'ne ve BM'ye mektup göndererek "krizi körükleyen" ABD'yi şikayet etti. Bu arada Arap Birliği, Esad 'ın sözlerini tutmadığını, Dışişleri Bakanlarının 12 Kasım'da Suriye ile ilgili toplanacağını açıkladı.

 

Beşşar Esad 'Kezzab'

Suriye'de önceki gün düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı Beşşar Esad karşıtı gösterilerde "kezzab" (yalancı) yazılı pankartlar açıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.