Suriyeli çocukların feryadı: ÖLÜYORUZ

Suriyeli çocukların feryadı: ÖLÜYORUZ

Suriye'de sivil katliamlara imza atan Beşşar Esed'in askerleri, Ramazan ayında ülkeyi kan gölüne çevirdi

Başkent Şam ve ülkenin ikinci büyük kenti Halep başta olmak üzere ülke genelinde devam eden operasyonlarda karada başarı elde edemeyen Esed'in birliklerinin hava saldırıları ile muhaliflerin direnişini kırmaya çalıştığı belirtildi. 18 aydır süren şiddet olaylarında hayatını hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini geçerken, Batılı yetkililer ve aktivist gruplar, sadece Ramazan ayında 5 bin kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Yoğun bombardıman altındaki Halep'te her gün en az 30 ila 60 arasında kişinin öldürüldüğü ifade ediliyor. Hayatını kaybedenler arasında rejimin askerlerinin de olduğu kaydedilirken, evlerini terk eden

Suriyelilerin sayısı da giderek katlanıyor. Esed'in ağır silahlı askerlerine karşı direnen muhaliflerin silah tedarikinde sıkıntı yaşadığına dair bilgiler geliyor.

CUMA GÜNÜ KATLiAM

Öte yandan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye ordusunun cuma günü düzenlediği operasyonlarda 13'ü çocuk, 25'i kadın, 185 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. SNHR, başkent Şam ve çevresindeki saldırılarda 54, Halep'te 14, Humus'ta 2, Dera'da 24, Deyr ez-Zor'da 45, İdlib'te 33, Hama'da 8, Lazkiye'de 3 ve Kunaytıra'da 2 kişi olmak üzere 185 kişinin öldüğünü duyurdu. Şam Haber Ağı, Şam'ın Hacerul Esved bölgesinin tank ve havanlarla topa tutulduğunu ve savaş helikopterlerinin alçak uçuş yaptığını Suriye ordusuyla muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydetti.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN FERYADI: ÖLÜYORUZ

Suriye'deki savaş en çok çocukları vuruyor. Muhaliflerin yüzde 60'ını kontrol ettiği Halep'te tam bir can pazarı yaşanıyor. Sadece Halep'te günde en az 20 çocuğun ağır yaralı halde hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor. Sky News muhabiri Alex Crawford'un aktardığı görüntülerde, hastaneye kaldırılan yaralı bir çocuğun, "Ölüyorum, ölüyorum. Ne olur biraz su verin" çığlıkları yükseliyor. Bir baba da "Beşşar Esed, bize reform sözü vermişti. Ancak bize verilen sadece ölümler oldu. Yüzlerce çocuğumuzu öldürdü" ifadelerini kullanıyor. Hastanede kurtarılamayan çocukların cesetleri ise dışarı çıkarılıyor. Esed'in ordusu tarafından üst katları vurulduğu için bodrum katlarda hizmet veren hastane görevlileri, çalıştıkları binanın en az 6 kere bombalandığını anlatıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.