Yeterli yardım gelmezse El Kaide gelir

Yeterli yardım gelmezse El Kaide gelir

Muhalifler uyardı...

 

Suriye’de Esad rejimine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) liderleri, ABD ve müttefiklerden yeterli yardım alamadıklarını belirterek, boşluğun, El Kaide gibi 'aşırılar' tarafından doldurulabileceği uyarısında bulundu.

Fox Televizyonu’na konuşan ÖSO komutanları, ülkede durumun giderek kötüye gittiğini kaydederek, aşırı unsurların zemin kazanmaması için yardımın artırılması gerektiğini ifade ettiler. İdlib’den konuşan Binbaşı Mustafa Almuhammed, “İnsanlar kaynama noktasına geliyor, yardımın daha fazla gecikmesi onların El Kaide’ye yaklaşması riskini taşıyor” dedi. Binbaşı Almuhammed, El Kaide savaşçılarının Türkiye’den sınırı geçmeye ve isyancıların kamplarına girmeye çalıştıklarını söyledi ve “Şimdilik denetim altındalar” dedi.

ÖSO’nun Şam Askeri Konseyi lideri Halid Habus da, El Kaide’ye ve aşırılara şiddetle karşı olduklarını söyledi. Ancak, Habus, ABD’den yeterli yardım gelmediğini ve aşırıların boşluğu doldurmak için beklediğini ifade etti.

Her iki lider de, yeterli destek gelmemesinin sıradan insanları aşırılara yaklaştırdığı uyarısında bulundu.

ABD DE KAYGILI
ABD Dışişleri Bakanlığı Terörizmle Mücadele Koordinatörü Daniel Benjamin, Suriye’deki El Kaide ve bağlantılı savaşçı sayısının görece az olduğunu söyledi. Ancak, Benjamin de, çok sayıda 'aşırı uç' savaşçısının Suriye’ye girmeye çalıştığına dikkat çekti ve bundan kaygı duyduklarını söyledi. Washington’daki gözlemcilerin çoğu, Suriye’deki El Kaide gibi örgütlerin militan sayısının giderek arttığında birleşiyor.

HALEP’E HAVADAN SALDIRDI
Suriye’nin Halep kentinde, rejime bağlı güvenlik güçleriyle muhaliflere bağlı savaşcılar arasındaki çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu’na bağlı savaşçılar dün kentteki televizyon binasına operasyon düzenleyerek ele geçirmeye çalıştı. Suriye Ordusu da savaş uçakları ve helikopterlerle muhaliflerin bulunduğu Selahaddin semtini bombaladı.

ŞAM’DA 48 İRANLI KAÇIRILDI
Suriyeli muhalifler, başkent Şam’da 48 İranlıyı taşıyan bir otobüsü kaçırdı. İranlıların türbe ziyareti için Suriye’de bulundukları öne sürüldü. İran kaynaklı haberlere göre, İranlılar otelden çıktıktan kısa süre sonra kaçırıldı. Suriye muhalefeti konuyla ilgili açıklama yapmadı.

3’ÜNCÜ KATTAN ATTILAR
Rejim taraftarı bir haber sitesinde Muhammed Muhsin Reşid isimli Suriyelinin 3’üncü kattan atılışını gösteren görüntü yayınlandı. Görüntülerde Reşid, pencereden dışarı atılırken görülüyor. Haberde Reşid’in rejime bağlı güvenlik güçleriyle işbirliği yaptığından şüphelenildiği belirtildi. Muhalifler tarafından kaçırılan Suriye devlet televizyonunun ünlü sunucusu Muhammed el Said idam edildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün aktardığına göre, geçen ay Şam’daki evinden kaçırılan Said’in idamını El Nusra Cephesi isimli İslamcı muhalif grup üstlendi. El Nusra Cephesi’nin açıklamasında, “Batı Guta’nın kahramanları, Şebbiha sunucuyu 19 Temmuz’da tutukladı. Sorgulandıktan sonra öldürüldü” denildi.

ÜNLÜ SUNUCU İSYAN KURBANI
Muhalifler tarafından kaçırılan Suriye devlet televizyonunun ünlü sunucusu Muhammed el Said idam edildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün aktardığına göre, geçen ay Şam’daki evinden kaçırılan Said’in idamını El Nusra Cephesi isimli İslamcı muhalif grup üstlendi. El Nusra Cephesi’nin açıklamasında, “Batı Guta’nın kahramanları, Şebbiha sunucuyu 19 Temmuz’da tutukladı. Sorgulandıktan sonra öldürüldü” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.