Esed, tıpkı babası gibi öldürmüş!

Esed, tıpkı babası gibi öldürmüş!

Suriye'den 2014 yılında geçilen fotoğraflar Baba Hafız Esad tarafından 1982'de Hama'da yapılan katiam ile birebir benzer görüntüleri verdi.

Suriye yönetimi Beşar Esed tarafından 2014 yılında yapılan katliamların fotoğrafı yayınlandı. Tüyler ürperten fotoğraflar Baba Hafız Esed tarafından yapılan Hama katliamı ile birebir benzer görüntüler veriyor.



Esed yönetimi ülke içinde özellikle Müslüman Kardeşler'in muhalefetiyle karşılaştı. Müslüman Kardeşler'in Hama'da bulunan üyelerini ele geçirme gerekçesiyle Suriye Ordusu, 2 Şubat 1982'de Hama'ya saldırdı ve on bin ile yirmi bin arasında sivil Hamalı ordu ateşiyle öldürüldü. Bu olay Hama Katliamı olarak tarihe geçti.

SİSTEMATİK İŞKENCE

Figür 7 - Göğüs ön yüz ve karın duvarı boyunca linear (çizgisel) yara izler. Fotoğraftaki kişilerin, sistematik işkenceye tabi tutulduğu, kurbanlara elleri ve ayakları bağlıyken işkence yapıldığı, tel, ip ve araçların triger kayışlarına benzer bir cisimle boğulduğu inceleme sonunda tespit edildi.

AÇ BIRAKILAN CESETLER

Figür 2 : Aşırı kilo kaybına uğramış 2 ceset. Not: açık yara, bacak ve ayak bileği bölgelerinde oluşan renk değişimi. Suriye Ordusu'nda 13 yıl askeri polis olarak görev yapan bir kişi, çalışma arkadaşlarıyla birlikte ülkede yaşanan iç savaş boyunca, rejime bağlı askeri hastanelere getirilen cesetlerin fotoğraflarını çekmekle görevlendirildi. Hastaneye getirilenlerin tamamı gözaltında işkence, elle boğma ve aç bırakılarak öldürülen Suriyeli muhaliflerden oluşuyordu. Cesetlerin yüz ve bedenlerine elle yazılan şifreli notları da gösteren fotoğraflar, Suriye ordusu içinde sistematik olarak verilen öldürme emirlerinin yerine getirildiğine dair belge olarak kabul edildi.

BOĞARAK ÖLDÜRDÜLER

Figür 4 - Boynun sıkarak bağlanması sonucu oluşan iz. kayış tipi bir nesne ile boyun bölgesinde oluşmuş engebeli izler

Figür 6 - Göğüs altı duvarı boyunca linear (çizgisel) yara izleri bulunan aşırı kilo kaybına uğramış birey.

Figür 9 - Göğüs ön yüz ve karın duvarı boyunca linear (çizgisel) yara izleri.

(yenisafak.com.tr)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum