Esed Halep'e bomba yağdırdı

Esed Halep'e bomba yağdırdı

Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgelere düzenlediği hava saldırılarında 22 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, orduya bağlı savaş uçaklarının yönetim karşıtlarının denetiminde olan Kafr Hamra beldesi ve Mari kasabasını bombalaması sonucu 19 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, Haydariye, Mesekin Hananu ve Cendel bölgelerine varil bombasıyla düzenlenen saldırılarda da 3 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Bölgedeki yerel aktivistlerden Ahmed Hasan Ubeyd, yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının kentin Kafr Hamra ve Mari kasabasına düzenlediği hava saldırısında çok sayıda yerleşim yerinin yıkıldığını ve hasar gördüğünü söyledi.

Söz konusu yerlerde yıkılan binaların enkazından sivil savunma ekiplerince iş makineleri yardımıyla çok sayıda ölü ve yaralının çıkartıldığını dile getiren Ubeyd, "Rejim güçlerinin bölgeye hava saldırısında onlarca ev, iş yeri ve araçta büyük hasar meydana geldi. Birçok yer kullanılmaz hale geldi" dedi.

Ubeyd, Esed güçlerinin gün boyu Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan belde, kasaba ve ilçeleri yoğun şekilde bombaladığını ifade etti.

Şam yönetimine bağlı güçlerin saldırıları sonucu yaralananların sahra hastanelerinde tedavi altına alındığını aktaran Ubeyd, Halep'te saldırıya maruz kalan bölgelerdeki sahra hastanelerinde acil tıbbi malzeme ve kana ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.