Esed güçleri toplu katliam yaptı: 60 ölü

Esed güçleri toplu katliam yaptı: 60 ölü

Esed güçlerinin zırhlı araçlarla girdiği kentte önce yağma yapıldı sonra da çocuk kadın ayırmaksızın toplu katliam...

Dün sabah saatlerinde Dera kenti Suriye ordusuna ait savaş uçakları tarafından ağır bombardımana tutuldu. Aralarında kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu 60 kişi katledildi.

Muhalifler ayrıca, daha sonra şehre tank ve zırhlı araçlarla giren ordunun birçok ev ve işyerini yağmalamasının ardından ateşe verdiğini duyurdu.

Cesetler Dera kentine bağlı Sanmin beldesindeki bir camide toplandı. Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde aralarında çocuk ve kadınların da olduğu çok sayıda ceset görülüyor. Katliamı anlatan bir kişi Esed ordusunun Senameyn beldesinde çok sayıda sivili kurşunlayıp, boğazladıklarını anlatıyor. Görüntülerin sonunda öldürülenlerin toplu mezarlara defnedildiği görülüyor. Ölenlerin arasında beldenin tek doktorunun da olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan ülke genelindeki çatışmalar da aralıksız devam etti. Muhalifler bugün İdlib'in kırsalında Esed yönetimine ait bir helikopteri düşürdüğünü duyurdu. Son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının 130'u geçtiği bildirildi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

CHA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.