Halep'te varil bombalı saldırı!

Halep'te varil bombalı saldırı!

Suriye'nin Halep kentine bağlı Hrytan beldesinde, rejime bağlı güçlerin "Varil" ve "Vakum" bombalarıyla saldırısı sonucu 10 kişinin öldüğü belirtildi.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Hrytan beldesinde, rejime bağlı güçlerin "Varil" ve "Vakum" bombalarıyla saldırısı sonucu 10 kişinin öldüğü belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan açıklamada, orduya ait helikopterin kentin kuzeyinde yer alan Hrytan beldesine varil ve vakum bombalarıyla düzenlediği saldırıda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 10 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Bu arada bölgedeki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hrytan beldesinde yıkılan evlerin enkazından sivil savunma ekiplerinin ölü ve yaralıları çıkarttığını söyledi.

İtfaiye ekiplerinin de bölgede çıkan yangınları söndürdüğüne işaret eden Sultan, ikinci bir saldırı ihtimaline karşı halkın bölgeden uzaklaştırıldığını aktardi.

Hava saldırısında evleri yıkılanların enkaz başında gözyaşı döktüğünü ve rejime tepki gösterdiğini belirten Sultan, beldeye atılan bazı varil bombalarının yerleşim yerlerinin dışına düştüğünü ifade etti.

Esed güçlerinin Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan Muyesir ve Mesekin Hananu bölgesi ile Anadan beldesine de ağır silahlarla saldırdığına değinen Sultan, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin ise Cemiyeti Zehra bölgesinde rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı 15 binanın denetimini sağladığını söyledi.

Bölgede rejim güçleriyle çıkan çatışmalarda ÖSO'nun aralarında Hizbullah milislerinin de bulunduğu çok sayıda rejim askerini etkisiz hale getirdiğini belirten Sultan, Halep'in kuzeydoğusunda yer alan Şey köyü yakınlarında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) milisleriyle ÖSO birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını kaydetti.

SMDK, Birleşmiş Milletler'den acil inceleme istedi

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Esed rejiminin sivilleri hedef alan zehirli gazlı saldırıları nedeniyle Birleşmiş Milletler'den (BM) konuyla ilgili acilen inceleme başlatmasını istedi.

SMDK’dan yapılan yazılı açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi'ni, Suriye'de rejim tarafından işlenen aşırılıklar ve uluslararası anlaşmaları delme vakalarına son vermeye çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Suriye'deki katliamlar karşısında uluslararası toplumun suskunluğunun rejime adeta "Yeşil ışık" yaktığı belirtilen açıklamada, Esed yönetiminin ancak ciddi yaptırımlar karşısında kimyasal silahları kullanmaktan vazgeçeceği vurgulandı.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden yapılan açıklamada, Esed güçlerinin dün başkent Şam'ın Haresta banliyösü ile Hama'nın Kafr Zeyta beldesini zehirli gazlarla vurduğu iddia edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.