Suriye'deki operasyonlarda ölü sayısı 105'e yükseldi

Suriye'deki operasyonlarda ölü sayısı 105'e yükseldi

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları izleme Örgütü (SHRW), Şam'ın birçok semt ve beldelerinde düzenlenen operasyonlarda 25 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Örgüt, Halep'te 19, Dera'da 18, Humus'ta 15, İdlib'de 16, Deyru'z Zor'da 7 ve Hama'da 5 olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 105'e çıktığını kaydetti.

Halep ve Humus ağır silahlarla bombalanıyor
Halep'in Amiriye bölgesinin ordu birlikleri tarafından top ateşine tutulduğunu ve birçok evin yıkıldığını bildiren yerel aktivistlerden Mecid Abdunnur, kentin Salahaddin ve doğu bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ve savaş uçakların kentin bu kesimini bombaladığını söyledi.

Halep'in Sahur ve Meskin Hanun semtlerinin güvenlik güçlerince bombalandığını belirten Abdunnur, Yedi Deniz ve Eski Halep mahallelerine ağır silahlarla rastgele yoğun bir şekilde ateş açıldığını ve ÖSO'nun bölgede bazı askeri noktalara saldırılar düzenlediğini kaydetti.

Abdunnur, Kaptan Cebel ve Tel beldelerine gerçekleşen operasyonlarda ölü ve yaralıların olduğunu, Cemiyetül Zahar semtinde güvenlik güçlerince idam edilen 3 kişinin cesedinin bulunduğunu bildirdi.

Humus'un Cobar, Sultaniye, Kuseyr, Kusur, Halidiye, Cüret eş-Şeyah, Rastan, Telbise ve Eski Humus semt ve beldelerine helikopter, tanklarla ateş açıldığını anlatan Abdunnur, 650 ailenin bölgeyi terk ettiğini belirtti.

Başkent Şam'ın merkezine yakın Salihiye semtinde kenti sarsan bir patlama ve ardından yoğun silah seslerinin geldiğini ifade eden yerel aktivistlerden Ahmet Ebu Kuseyr de bir askeri helikopterin Berze semtini bombaladığını kaydederek ''Bir askeri helikopter kentin Seyde Zeyneb banliyösü ile Hamuriye beldesini yoğun bir şekilde bombalıyor. Halk bölgeden kaçmak için operasyonların bitmesini bekliyor, yoğun ateş nedeniyle halk şimdi evlerine hapsolmuşlar'' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.