Suriye ordusu Türkmen köylerini bombalıyor

Suriye ordusu Türkmen köylerini bombalıyor

Suriye’de rejim yanlısı Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar şiddetini arttırarak sürerken, Lazkiye’de köyleri bombalanan Türkmenler ise Türkiye'ye kaçıyor.

 

 

 

Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Akçabayır, Al-Vadi, Bayır, Gebelli, Dırra, Bucak ve çok sayıda Türkmen köyleri, günlerdir Esad’a bağlı Suriye Ordusu tarafından bombardımana tutuluyor. Köyleri bombaların hedefi haline gelen ve evleri yıkılan Türkmenler ise, ailelileriyle birlikte Türkiye’ye kaçıyor.

 

 

Evlerini ve köylerini geride bırakmanın acısıyla Türkiye’ye kaçan Suriyeli Türkmenler, Türkiye sınırına yakın Türkmen köylerinde oluşan Türkmen Ordusuna mensup asker oğullarıyla ve eşleriyle vedalaşıyor. Türkmen askerlerinin eşleri, kocalarına uzun uzun sarıldı. Yaşananlardan habersiz bebekler ise annelerinin kucağında Türkiye’nin yolunu tuttu.

 

 

Ailesini Türkiye’ye gönderen bir Türkmen asker, Esad’a ateş püskürdü. Türkmen köylerinin günlerdir kesintisiz bir şekilde bombalandığını belirten Türkmen asker, ailesini Türkiye’ye göndererek, rejime karşı ölene kadar savaşacağını söyledi.

 

 

 

Tine bağlı Türkmen köylerinden kaçan yüzlerce Suriyeli Türkmen, Türkiye’deki yakınlarının yanına yerleşmeyi planlıyor. Şiddetli top atışları altında kaçtıkları evlerinden hiçbir eşya alamadığı görülen bazı Türkmenler ise, Yayladağı İlçesinde bulunan ve Türkmenlerin kaldığı çadır kente yerleşecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.