Suriye Ordusu ; Muhalifler ağır kayıplar veriyor

Suriye Ordusu ; Muhalifler ağır kayıplar veriyor

Suriye ordusu'nun yaptığı açıklamaya göre muhalifler ağır kayıplar verirken, açıklamanın muhaliflerce yalanlanmaması ise kaygıları arttırdı.

 

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı bugün yayınladığı bildiride; Nusra cephesi ve tekfirci gurupları hedef alan nitelikli operasyonlar çerçevesinde silahlı kuvvetlerin İdlib kırsalında Teftenaz Havaalanına saldırı girişiminde bulunan bazı muhalif gruplara yönelik düzenlenen operasyon sonucunda  muhalif grupların ağır kayıplara uğratıldığı ifade edildi.

Beyanda Suriye silahlı kuvvetlerin operasyonları sonucunda umutsuzluk ve karamsarlığa düşen muhalif grupların, morallerini yükseltmek için gerçekleri çarpıtma girişiminda olan dezenformasyon kanalların aksine söz konusu teröristlerin bir çoğunun ölü ve yaralı ele geçirildiğini, geri kalan teröristlerin de kaçmak zorunda kaldıkları belirtildi.

Genel komutanlık; yurdun güvenlik ve istikrarı savunan ordunun, halkın onuru ve vatanlarına duydukları yüksek sadakatle toprağın her santimetresini hain teröristlerden temizlemek için yüksek derecede istekli ve hazır olduklarını ifade etti.

 

Homs Kırsalında Elebaşları Öldürüldü

Tedmur Kentinin doğusunda bir terör grubuyla çatışmaya giren silahlı kuvvetler, hainlerin çoğunu ölü ve yaralı ele geçirdi.

 

SANA’ya konuşan yetkili bir kaynak; çatışmada öldürülen teröristlerin arasında grup elebaşı ‘e-Hal (Dayı) Ebu Mariya’ lakaplı teröristin bulunduğunu açıkladı.

AÇIKLAMA YALANLANMADI
 
Öte yandan Suriye ordusunun bu açıklamasını muhalif grupların yalanlamaması ise kaygıları arttırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.