ÖSO Hizbullah askerlerini rehin aldı

ÖSO Hizbullah askerlerini rehin aldı

Özgür Suriye Ordusu, Suriye'deki Şii yönetime destek olmak için 1500 kişilik bir birlik olarak geldiklerini belirten Hizbullah askerlerini rehin aldı.

Suriye'de Esed güçleri ile çatışan Özgür Suriye Ordusu, Esed'e destek için Suriye'ye Hizbullah tarafından gönderildikleri iddia edilen askerleri rehin aldı.

Suriye'de muhalif askerler ile yönetime bağlı ordu arasında çatışmaların yoğunlaştığı Şam'da; Özgür Suriye Ordusu'nun Hizbullah askerlerini ele geçirdiğini açıkladı.

Suriye'ye Esed rejimine destek için 1500 Hizbullah askerinin ÖSO'ya karşı savaşmak maksadıyla Suriye'ye giriş yaptığı öne sürüldü. İddiaya göre, Hizbullah üyeleri savaşmak üzere Şam, Halep ve Humus bölgelerine dağıtıldı.

Hür Ordu, çatışmalarda kanas kullanarak ÖSO ile savaştığını ifade eden Hizbullah askerini yakaladıklarını gösteren bir video yayınladı. Yayınlanan bu videoda, rehin alınan askerin Hizbullah tarafından ülkenin çeşitli bölgelerine dağılmak üzere 1500 kişilik bir birlik olarak Suriye'ye gönderildiklerini ifade etti.

3 Ağustos tarihinde Suriye'ye yasal yollar ile giriş yaptıklarını belirten asker kendisinin Şam ve Duma'da muhaliflere karşı Kanasçı olarak savaştığını dillendirdi.

Yayınlanan videoda Hizbullah üyesi olduğunu söyleyen ve Suriye'ye keskin nişancı olarak girdiğini belirten bir şahsın görüntülerini yayınladı. Adının Hasan Selim El Mikdad olduğunu söyleyen şahıs, Suriyeli yetkililerin yardımıyla 1500 kişilik bir grupla sınırdan kolaylıkla geçtiklerini öne sürdü.

Suriyeli muhalif savaşçılar tarafından ele geçirilen şahıs, "Hasan Nasrallah'ın talimatı ile geldik. Silahlı sünni Özgür Suriye Ordusu'na karşı, Suriye'deki Şii yönetime destek olmak amacıyla giriş yaptık." ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde İran'da kaçırılan 48 hacının Hizbullah askeri olduğu ve söylenildiği gibi Zeynebiye türbesini ziyaret etmediği yapılan yorumlar arasında yer alıyordu. Bu bağlamda Özgür Suriye Ordusunun hacılara değil kendileri ile savaşmak üzere Suriye'ye gelmiş Hizbullah askerlerini rehin aldığı dillendirilmişti.

İşte bu konuyla alakalı açıklama yapan Hizbullah'ın iki numarası Şeyh Naim Kasım: "Suriye'deki destek birliklerimiz muhaliflere karşı savaşmıyor, Seyyide Zeynep mezarı gibi dini mekânları ve mezarlari koruyor" diye bir açıklamada bulundu. Ve öte yandan Suriye'ye giriş yapan Hizbullah askerlerinin amacının sadece Zeynebiye türbesini korumak olduğu belirtti.

Hizbullah'ın Esed'e Suriye'de Esed politikalarını desteklediği bilenen bir durumdu, daha öncesinde ise Hasan Nasrallah'ın ölen savunma bakanı ve diğer kurmayları şehit ilan ettiği biliniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.