Suriye'de bir ayda 5 bin kişi öldü!

Suriye'de bir ayda 5 bin kişi öldü!

Suriye'de bir ayda 5 bin, bir haftada 1600 kişinin öldüğü açıklandı

Suriye'de 18'inci ayına giren çatışmalarda en kanlı günler yaşanıyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Ağustos ayında yaklaşık 5 bin kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Gözlemevi, geride bıraktığımız Ağustos ayının, 18 aylık süreçte en kanlı dönem olduğunu belirtti.

BİR HAFTADA 1600 KİŞİ ÖLDÜ
UNICEF de sadece geçen hafta 1600 kişinin yaşanan çatışmalarda hayatını kaybettiğini açıkladı. Olayların başladığı Mart 2011'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı da 23 bini aştı.

Çatışmalar başkent Şam'da yoğunlaştı. Muhalifler 74'ü başkentte olmak üzere dün 144 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Dün başkentteki bir askeri üs yakınlarında bir patlama meydana geldi. Suriye haber ajansı SANA, patlamda 4 kişinin yaralandığını duyururlen, muhalifler 17 kişinin öldüğünü ileri sürdü.

FRANSA YİNE UYARDI
Fransa ise Suriye yönetimini kimyasal ve biyolojik silah kullanmama konusunda bir kez daha uyardı. Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ''Suriye yönetiminin bu silahları kullanma girişimine yönelik tepkimiz ağır ve sert olacak'' ifadesini kullandı.

RMC radyo kanalına konuşan Fabius, bu konuyu ABD, İngiliz ve diğer müttefiklerle tartıştıklarını belirterek, Çin ve Rusya'nın da kendileriyle aynı fikirde olduğunu, ancak Şam yönetimine verdikleri destek yüzünden bunu açıkça dile getirmekten çekindiklerini ifade etti.

ABD yönetimi, daha önce yaptığı açıklamada, Şam yönetiminin kimyasal veya biyolojik silah kullanma girişimini ''kırmızı çizgi'' olarak görecekleri uyarısında bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.