Arsenalli eski futbolcu Suriye'de savaşıyor

Arsenalli eski futbolcu Suriye'de savaşıyor

Bir dönem S.Lizbon'da Ronaldo ile beraber futbol oynayan ismi belirlenemeyen futbolcunun Suriye'de savaştığı öğrenildi.

İngiliz ve Rus medyasında elinde A47 tipi silah, yüzü maskeli bir IŞİD militanının videosu yayınlandı. İddiaya göre El Kaide'ye katılıp, Suriye'ye giden ve şu anda IŞİD örgütünün saflarında savaşan kişi bir dönem İngiltere Premier Lig'de Arsenal forması giymiş.

"AVRUPA'DA YAŞAM İSLAMİYETE AYKIRI"

Gerçek kimliği açıklanmayan ve kameraya açıklama yapan silahlı IŞİD üyesi, isminin Ebu İsa el Endulusi olduğunu belirtiyor, Suriye'deki yapılanmalarını anlatıyor, cennete girebilmek için cihat yaptığını söylüyor. Eskiden İngiltere'de futbolcu olduğunu söyleyen militan, Arsenal'da forma giydiğini ancak Avrupa'daki yaşam tarzının islamiyete uymadığı için bu yaşantıyı bir kenara bırakıp cihat yapmaya karar verdiğini ifade ediyor.

RONALDO'YLA AYNI TAKIMDA OYNAMIŞ

İrishmirror gazetesinde de manşet olan militanın, daha önce Arsenal'de futbol oynadığı baz kaynaklar tarafından doğrulanıyor. Hatta eski futbolcu şimdi Suriye'de IŞİD üyesi olan militanın Portekizli olduğu ve bir dönem Lizbon'da Cristiano Ronaldo ile birlikte futbol oynadığı da iddia ediliyor.

TRABELSİ DE SURİYE SAVAŞIYOR

Daha önce de Almanya'da Fortuna Duseldorf forması giyen eski futbolcu Nizar Trabelsi'nin de şu an Suriye'de El Kaide militanı olarak savaştığı biliniyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.