Muheysini: Suriye'de Türk Lirasına geçmeliyiz

Muheysini: Suriye'de Türk Lirasına geçmeliyiz

Suriyeli muhaliflerin çatı örgütlenmesi olan Fetih Ordusu’nun Şer’i kurulundaki Şeyh Abdullah Muheysini: Türk lirasına geçmeliyiz.

 


Suriyeli muhaliflerin çatı örgütlenmesi olan Fetih Ordusu'nun Şer'i kurulundaki Mekke eski imamlarından Şeyh Abdullah Muheysini, Suriye'de Baas rejimini ekonomik olarak çökertmek için muhalif grupların Türk Lirası kullanmaya başlaması gerektiğini söyledi.

Şeyh Muheysini, yaptığı açıklamada; “Suriye'de Baas rejimini ekonomik olarak bitirmek için Suriye parası yerine Türk Lirası kullanılması gerekir.  Ahrar'uş Şam, Nusret Cephesi, Ceyş'ül İslam ve diğer gruplar birlikte karar alıp TL'ye geçiş yapmalıdır. Tek bir grup bile TL'ye geçerse yirmi dört saat içerisinde her tarafta TL kullanımı başlar. Suriye lirası sürekli değer kaybediyor. Rejim karşılıksız para basarak muhalifler tarafında özgürleştirilen bölgelere gönderiyor ve buradaki dolarları topluyor.  Rejimin bu hareketi Müslümanları çok büyük zararlara sokacaktır.  Tüm gruplar TL'ye geçiş konusunu gündemlerine alıp istişare etmelidir” dedi.

Şeyh Muheysini'nin bu önerisi de rejimin, yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle çok fazla Suriye lirası basarak muhalif bölgeleri de ekonomik bir krize sokma riskine karşı alınacak bir tedbir olarak yorumlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.