Suriye'de PKK/PYD hedefleri vuruldu

Suriye'de PKK/PYD hedefleri vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de PKK/PYD ve DEAŞ hedeflerinin vurulduğunu açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’de yürütülen “Fırat Kalkanı” operasyonunda PYD/PKK hedeflerini karadan vurmayı sürdürdü.

PKK VE DEAŞ HEDEFLERİ..

Harekatın 60. günü nedeniyle TSK’dan yapılan açıklamaya göre 70 PYD/PKK ile 52 DEAŞ hedefi ateş destek vasıtalarıyla vurularak baskı altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“PYD/PKK mensupları tarafından, Aşağı Cerablus’ta bulunan köprünün üzerine çıkan muhalif unsurlarına ateş açılmış, açılan ateş sonucunda 2 muhalif yaralanmıştır. Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 156 meskûn mahalde yaklaşık 1.265 km² kontrol sağlanmıştır. Koalisyon güçleri tarafından; Hazwan’da tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 1 hava harekâtı sonucunda, 2 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş ve 1 araç imha edilmiştir. DEAŞ’dan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, 24 EYP kontrollü olarak imha edilmiş, harekâtın başlangıcından bugüne kadar 31 mayın ve çoğu tuzaklanmış 1.259 EYP etkisiz hale getirilmiştir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.