Suriyeli çocuğu darp eden esnaf konuştu

Suriyeli çocuğu darp eden esnaf konuştu

Suriyeli çocuğu darp ettikleri iddia edilen esnaf darp iddiasının yalan olduğunu savundu.

Olayın gerçekleştiği Basmane meydanında bulunan ve Suriyeli çocuğu mekanından uzaklaştırmaya çalışan esnaf Adnan Peyi, Suriyeli çocuğu korumak isterken suçlandıklarını iddia etti.

MÜŞTERİLERİN RAHATSIZ OLMAMASI AMACIYLA

Olaya karışan Suriyeli çocukları mekanından müşterilerin rahatsız olmaması amacıyla güzel bir dille uyardığını belirten işletmeci Adnan Peyi, olay anını şöyle anlattı: "Bayramın ikinci günü mendil satan bir çocuk yine küçük bir kızla kavga ediyorlardı. Biz de onlara mekanın önünde müşteriyi rahatsız etmemeleri amacıyla uzaklaşmalarını söyledik, 'buradan gidin' dedik. Uzaklaşıp 10 metre ileride yine kavga etmeye başladılar ve biz de ayırmaya gittik.

"ÇOCUK YERE DÜŞMÜŞ, BURNU AZ BİR ŞEY KANAMIŞ"

Hatta bunlar birbirlerine sandalye fırlatırken benim koluma geldi. Ardından yabancı uyruklu üç kişi olayı biz yapıyoruz zannettiler ve bizimle kavga etmeye geldiler. Sonra bir tartışma oldu çocuk yere düşmüş, burunu az bir şey kanamış. Olay buydu, başka bir olay yok."

Müşterisinin çoğunun Suriyeli olduğunu ve onlardan para kazandığına dikkat çeken Peyi,"Bizim onlarla bir problemimiz yok, o çocuk da buradan geçiyor su veriyoruz, yemek veriyoruz, her şey veriyorduk o çocuğa. İnanır mısınız günde 100 kere tuvalete giriyorlar, peçeteden tutun yemeğe kadar Suriyelilere her şey veriyoruz. Benim müşterimin yüzde 99'u Suriyelidir. Onlar olmasa benim işim burada zor. Kimseyle alacak verecek meselemiz yok. Ufak bir yanlış anlaşılmadan dolayı biz rahatsız olduk. 12 yıldır esnafız, gelen giden bize bakıyor 'yok çocuğu dövmüşler' diye. Bizi etiketlemişler" dedi.

İNSANLIK YAPMA ADINA MÜDAHALE ETMİŞ

Adnan Peyi'nin Avukatı Halil İbrahim Uslusoy da hukuki sürecin başladığını ancak müvekkilinin insanlık yapmak adına Suriyeli çocuklara müdahale ettiğini ifade etti.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün olayın ardından harekete geçtiği Suriyeli çocuğa ulaşıldığı ve esnaf hakkında yasal işlem başlattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.