D.F. den Suriye’ye 48 Afet Evi

D.F. den Suriye’ye 48 Afet Evi

Suriyeli mazlumlara bugüne kadar 4,5 milyon Liralık yardım ulaştıran Deniz Feneri’nin, Suriye’ye 48 adet afet evi ve eşya ulaştıracak 5 tırlık yardım konvoyu da Erzurum’dan yola çıktı.

Deniz Feneri’nin Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği Lojistik Merkezi’nde tırlara yüklenen 48 afet evi, Suriye'ye destek için bölgeye sevk edildi. Yola çıkan 4 tırlık konvoy Hatay Cilvegözü Sınır Kapısından Suriye’ye girecek.

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Karayılan, yaptığı açıklamada, Suriye'deki drama ilk günden beri duyarsız kalmadıklarını belirterek şunları kaydetti:

''Biz 14 metrekarelik bu afet evlerinin nasıl kurulacağını Suriyeli gönüllülerimize öğrettik. Suriye'deki ortak iş yaptığımız yardım kuruluşlarıyla beraber bu işi organize ediyoruz. Ayrıca kurulacak olan bu 48 afet evinin içerisine yerleştirilmek üzere Deniz Feneri Derneği'nin Ankara Şubesi’nden de bir tır çekyat, ranza, yatak, battaniye, yorgan, ısıtıcı ve gıda da Hatay’da konvoyumuza katılacak. İnşallah bu yardım malzemelerini Perşembe günü Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye ulaştırmış olacağız.''

-Suriye'ye 100 ton un gönderilecek-

Suriye'de ekmek ve un sıkıntısı yaşandığını ifade eden Karayılan, Erzurum sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla kentte 25 ton un topladıklarını belirterek, Erzurum'dan gönderilecek 25 ton unla birlikte, Deniz Feneri Genel Merkezi’nden de 100 ton unun Suriye'ye ulaştırılacağını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.