Suruçlular Şivan Perver’i Türkiye’ye davet etti

Suruçlular Şivan Perver’i Türkiye’ye davet etti

Yaptığı açıklama ile bir anda Türkiye gündemine oturan ünlü sanatçıya sürpriz davet...

Suruç AK Parti İlçe Başkanı İzzet Aslan, “Yıllar önce anlamsız ve manasız statükocu yasakların sürdüğü bir dönemde, verdiği Kürtçe bir konser yüzünden yurt dışına kaçma gereği duyan Şivan Perver'in Suruç'tan tekrar ülkesine gelerek vatan hasretini sona erdirmesini istiyoruz.” dedi.

Hemşehrileri olan Şivan Perver'in tüm topluma mal olduğunu, şarkılarında kardeşlik ve sevgi mesajı vererek ideolojik ve partizan bir tutum sergilemediğini belirten Aslan, "Şivan, birlik ve kardeşlik projesine verdiği destek yüzünden PKK tarafından 'Hain' ilan edilmiştir. Ülkemizin bölgede ve dünyada küresel bir aktör haline gelmesinin en başlıca sebeplerinden biri güçlü ekonomiye sahip olmaktır. Yıllarca ekonomik sefalete maruz kalan bölge halkımız ülkemizin küresel bir güç haline geldiği bir dönemde bölgede kepenk kapatmayla, üretimin durmasıyla, şiddetle sorun çözülmez. Demokrasinin hüküm sürdüğü bir yerde her şey diyalogla çözüme ulaşır.'' diye konuştu.
Şivan Perver’in Türkiye’de kardeşlik ve barış ortamının yeniden dizayn edilmesi için çabaladığını ifade eden Suruç Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Yağmurlu da bu çabanın bir takım çevrelerce ideolojik düşüncelere kurban edilmemesi gerektiğini söyledi. Yağmurlu , Kürt sanatçının bir gün vatanına geri dönerek hem Kürtlerin hem Türklerin buluştuğu bir konserde kardeşlik şarkılarını söylemesini hayal ederek onu beklediklerini kaydetti.

Yıllar önce Suruç’tan Suriye'ye, oradan da Avrupa'ya giden Şivan Perver, Kürtçe yayın yapan Dünya TV'nin Mevan adlı programında, “Irklar meyve bahçesi çeşitleridir. Türkler benim kardeşimdir. Çanakkale'de Kürtler de şehit düştü, yapılan bütün savaşlarda Kürtler de yer aldı. Yıllar süren yasaklar hem Türklere hem Kürtlere zarar verdi.” diyerek kardeşlik vurgusu yapmış, bu sözleri her kesimden takdir almıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile de Almanya ziyaretinde bir araya gelen Şivan Perver, hükümetin başlatmış olduğu Milli Birlik ve Kardeşlik projesine destek çıkmıştı. Perver, bu açıklama sonrası terör örgütü tarafından hain ilan edilmişti

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :