Riyad Uluslararası Kitap Fuarı açıldı

Riyad Uluslararası Kitap Fuarı açıldı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'da çok sayıda yayınevinin katıldığı 2018 Riyad Uluslararası Kitap Fuarı başladı. Riyad Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde...

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'da çok sayıda yayınevinin katıldığı 2018 Riyad Uluslararası Kitap Fuarı başladı.

Riyad Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde organize edilen ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) onur konuğu olarak katıldığı fuarın açılışına, Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Avad bin Salih el-Avad ile BAE Kültür Bakanı Emire bint Kaab'ın yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

Suudi Arabistanlı Bakan Avad, açılış konuşmasında fuarın, Ortadoğu'ya kültürel değer katan bir etkinlik haline geldiğini belirtti.

Fuarı bu yıl "Kitap:Geleceğin Dönüşümü" sloganıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Avad, 500'den fazla yayınevinin fuara katıldığını ifade etti.

Suudi Arabistanlı Bakan ayrıca, bu yıl fuar kapsamında 80'den fazla kültürel etkinliğe de yer vereceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan Türkiye'den fuara katılan İrşat Kitabevi Pazarlama Sorumlusu Muhammed Mekki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Türkiye'den katılımın az olduğuna işaret etti.

Mekki, Türkiye'den katılımın düşük olmasını İstanbul'daki kitap fuarıyla aynı döneme denk gelmesine bağladı.

Riyad Uluslararası Kitap Fuarı 24 Mart'a kadar kapılarını kitapseverlere açacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.