Suudi Arabistan yine Yemen'i vurdu

Suudi Arabistan yine Yemen'i vurdu

Suudi Arabistan hava saldırısına gece boyunca da devam etti

Husi hareketinden bugün sabah yapılan resmi açıklamada, Suudi Arabistan savaş uçaklarının Melahit, Şada, Razih ve Sekin şehirlerine 115 füze fırlattığı belirtildi.

Savaş uçaklarının Gamar şehrini hedef alan saldırılarında ise üç kişi öldü. Bir vatandaşın aracını hedef alan füze saldırısında Fuad Ali Dagman (35), Macid Ahmed Hüseyin (25) ve Muhammed Ali Zübeyr adlı üç sivil yaşamını yitirdi. Aynı saldırıda iki sivil de yaralandı.

Diğer yandan Mesud Hamdan adlı bir vatandaşın evine havan topu isabet etti. Evde bulunan çocuklardan bir tanesi yaşamını yitirirken bir tanesi de yaralandı.

Yemen resmi kaynakları, İran'ın Eritre üzerinde Husi savaşçılara silah günderdiği ileri sürüyor.

Husiler ise Yemen hükümetinin Suudi Arabistan'ın direktifleri doğrultusunda hareket ettiğini iddia ediyor. Suudi Arabistan'ın Husiler'e karşı Yemen'i silahlandırdığı biliniyor. Husiler, Yemen ordusuyla girdiği çatışmalarda ele geçirdiği Suudi Arabistan silahlarının görüntülerini yayınlamışlardı.

Yemen ile Husiler arasında 5 yıldır devam eden çatışmalara bir ay önce Suudi Arabistan da katıldı. Suudi Arabistan ordusunun Husiler'e karşı başlattığı savaşa Bahreyn, Fas, Ürdün ve Pakistan'ın komando birlikleri de dstek vermektedir.

Husi hareketi, Yemen'in kuzeyinde Suudi Arabistan savaş uçaklarıyla yerle bir edilen evlerin ve katledilen sivillerin görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde ifade edildiği üzere katlim Suudi Arabistan savaş uçakları tarafından Cumartesi günü gerçekleştirilmiş. Yerle bir olan evler ve yerlere serili cesetler.

İkinci video görüntüleri ise Sakin şehrinde çekilmiş. Bu görüntülerde de bombardıman sonucu enkaza dönüşen bir ev ve etrafa savrulan ceset parçaları dikkat çekiyor. Sakin şehri, uzun bir süredir Suud savaş uçaklarının hedefi olmuştu.

Suudi Arabistan ordusu bir ayı aşkın süredir Yemen'in kuzeyine bomba yağdırıyor. Fakat dünya medyası ve insan hakları örgütleri bu katliamlara sessiz kalıyor.

Çünkü Yemen ve Suudi Arabistan hükümetleri, ortaklaşa düzenlediği füze saldırılarının sonuçlarının dünya medyasına yansımasını istemiyor.

isra haber

 

Etiketler :