Suudiler petrol üretimini kesmeyecek

Suudiler petrol üretimini kesmeyecek

Suudi Petrol Bakanı Naimi, Suudi petrolünün üretiminin kesilmeyeceğini açıkladı. Bu kararın Rusya'yı zora sokacağı belirtiliyor...

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi; "Suudilerin üretimi kesmeyi planladığına yönelik haberler asılsız" dedi.

Suudi Bakan Naimi, günde 12,5 milyon varil kapasitesini koruma sorumlulukları bulunduğunu ve piyasayı dengeleyecek herkesle işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

12 üyeli Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), arz fazlalığına çözüm olabilecek bir tavan rakam belirlenmesini görüşmek üzere 4 Aralık'ta Viyana'da toplanacak.

"PETROL FİYATI 20 DOLARA DÜŞEBİLİR"

Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino, geçtiğimiz günlerde OPEC'in pazarı dengelememesi halinde ham petrol fiyatlarının 20 Dolar seviyelerine düşebileceğini belirterek Suudi Arabistan ve Katar'ın Venezuela'nın 88 dolar/varil denge fiyatı önerisini değerlendirildiğini belirtmişti. Yıllar süren nükleer yaptırımlarının kalkması ile piyasalara hızlı bir giriş yapmayı planlayan İran cephesinde ise Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, OPEC'in artan İran üretimini planlamalarında hesaba katması gerektiğini kaydetmişti.

YÜZDE 39 DÜŞTÜ

Petrol, Suudi Arabistan öncülüğünde OPEC'in bir yıl önce üretimi devam ettirme ve yüksek maliyetli kaya petrolü üreticilerini piyasa dışına itme kararından bu yana yaklaşık yüzde 39 değer kaybetti.

İran Shana haber ajansına göre OPEC üyeleri arasında petrolde arzın nasıl yönetileceği ve piyasaya nasıl istikrar kazandırılacağı yolunda görüş birliği bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.