Syriza'dan seçimlerde HDP'ye destek

Syriza'dan seçimlerde HDP'ye destek

Syriza'nın Yunanistan'da hükümete gelmesinin hemen ardından Kılıçdaroğlu "Syriza aynı CHP" demişti. Syriza yöneticileri ise Türkiye'deki seçimlerde HDP'yi desteklediklerini açıkladı..

Avrupa Sol Partisi’nin ikinci Akdeniz konferansı 20-22 Şubat tarihleri arasında İstanbul Taksim Hill Otel’de gerçekleşti. Rojava kanton temsilcileriyle bir araya gelen SYRIZA Dış İlişkiler Sorumlusu Panos Trigazis, Agos Gazetesi’nden Gülşah Keleş’e konuştu.

SYRİZA'NIN SAVUNDUĞU DEĞERLER..

Trigasiz partinin sosyal demokratlardan, sosyalistler, feministler, ekolojistler gibi birçok farklı ideolojik gruptan oluşan bir koalisyon olduğunu belirterek, partilerinin yeni sosyal hareketlerin bir ifadesi bir sentez hareket olduğunu söyledi:

"Parti ’nin bayrağında bulunan kırmızı renk emeği, yeşil renk ekolojiyi, mor ise feminizmi temsil eder."

SYRİZA HDP'NİN YANINDA DURUYOR

Kobani olaylarını yakından takip ettiklerini ekleyen Trigasiz, ilk dayanışma delegelerini Kobani’ye kendilerinin gönderdiğini söyleyerek önceliklerinin Kobani’nin yeniden inşası olduğunu belirtti. Trigasiz,  Rojova deneyiminin, özellikle doğrudan demokrasi ve kadın mücadelesi açısından dünyanın bir kazanımı olduğunu söylüyor. Türkiye'de yaklaşan genel seçimle ilgili olarak Trigazis; kadın haklarını, ekolojik mücadeleyi, gelişimi ve barışı kendilerine hedef seçmiş sol görüşün her yerde zaferini istediklerini belirterek HDP’nin yanında durduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum