Ali Çınar “FRANSA’NIN KARARI  TRAJI KOMIK”

Ali Çınar “FRANSA’NIN KARARI TRAJI KOMIK”

TADF Baskani Ali Cinar, sozde Ermeni soykirimi konusunda Amerikan medyasi ve resmi temsilciler ile gorusmelerin daha cok arttirilmasi icin bir plan asamasinda oldugunu belirtirken, meydanin hic birzaman bos birakmamiz gerekiyor dedi.

22 Aralık'ta Fransa Meclisi'nden geçen yasa teklifinden sonra, dün’de Fransa Senatosunda sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasayı kabul etmesinin kabul edilemez oldugunu belirten Turk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Baskani Ali Çınar, Fransa'nin, Turkiyenin onurlu tarihine leke surecek kararlari vermesi haddine degildir ve bu alinan sozde karari, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak esefle kiniyoruz dedi. Cinar, Fransanin, Dusunce ve Ifade Ozgurlugunu cope attigini belirterek, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, bir seçim yatırımı uğruna Fransa’yı düşünce ozgurlugunun bulunmadığı bir ülke konumuna soktugunu belirtti

.

Kararin, Turk-Fransiz iliskileri tamamen bitirecegini belirten Cinar, Fransanin kendi tarihine bakarak yaptigi soykirimlarindan utanmasi gerektigini hatirlatti. Ermenistan’nin Turkiye ile iliskilerini duzelteyecegine, bu tur kirli ayak oyunlarina girmesininde, dünyanin en fakir ulkelerinden olan Ermenistana daha da zarar verecegini sozlerine ekledi

 

TADF Baskani Ali Çınar, sozde Ermeni soykırımı konusunda Amerikan medyası ve resmi temsilciler ile gorusmelerin daha cok arttirilmasi icin bir plan asamasinda oldugunu belirtirken, meydanin hic birzaman bos birakmamiz gerekiyor dedi. Yeni Yonetimimizde, bu konuda bir komitenin kurulma asamasinda oldugunu belirten Ali Çınar, her duyarlı vatandaş ve dernek temsilcilerimizi bu konuda bizlerle calismaya davet ediyoruz dedi.

 

Çınar, Young Turks Derneginin her yil duzenledigi Sozde Ermeni Soykırımına Son ve Şehitleri Anma mitingine destek vereceklerini belirtirken, gereken ne varsa ise ulkemizin çıkarlari ve menfaati için yapılacaktır dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.