TADF Başkanı Çınar’dan 23 Nisan Mesajı

TADF Başkanı Çınar’dan 23 Nisan Mesajı

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Ali Çınar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 92. yıldönümü ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Ali Çınar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 92. yıldönümü ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. Çınar’ın Türk Amerikan toplumuna mesajı şöyle;

23 Nisan 1920’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yakılan hürriyet ve istiklal meşalesi, ülkemizi aydınlatmış ve bağımsızlığın kayıtsız şartsız milletimizde olduğu duyurulmuştur.23 Nisan gününü bir bayram olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan eden Ulu Önder Atatürk, böylece çocuklarımıza verdiği değeri göstermiş ve milletimizin geleceğinin çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğini işaret etmiştir. Amerika’daki Türk toplumu olarak yeni yetişen neslimizin Atatürk ilkeleri doğrultusunda yetişmesi, örf ve adetlerini unutmaması ve en önemlisi vatan ve bayrak sevgisini en iyi şekilde öğrenmeleri, bizlerin en önemli görevleri arasındadır. Ne Mutlu bizlere ki, Amerika’daki birçok okulumuzda bu değerler ile çalışan ve emek veren derneklerimiz ve gönüllü çalışanlarımız mevcuttur.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak bizler de bu önemli günü daha da anlamlı kılmak amacı ile Amerika çapında “23 Nisanı Resimle Anlat” yarışması düzenlemiş bulunmaktayız. Amerika’nın birçok eyaletinden yarışma için bizlere gönderilen resimlerin içeriği ve gösterilen ilgi bizleri son derece mutlu etmiştir. Mayıs ayının ilk haftasında ilk üç’e giren çocuklarımız açıklanacak ve yarışmaya katılan tüm çocuklarımıza da ufak bir hediye, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından verilecektir.

Ayrıca, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun katkıları ile Connecticut ve New Jersey eyaletlerinde bu sene 23 Nisan Resmi olarak tanınmış ve üye olan derneklerimiz ile ortak çalışmalar sonucunda, birçok eyalette önemli şehir belediyeleri tarafından “23 Nisan’ı Kutlayan Resmi Bildiri” yayınlanması sağlanmıştır.

Büyük mücadele ve emekler ile kazandığımız bağımsızlığımızın bekçisi olan çocuklarımızın bayramını en içten dileklerim ile kutlarken, Dünyanın “İlk ve Tek Çocuk Bayramı olan - 23 Nisan’ı ” çocuklarımıza armağan eden Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükran ile anıyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.