TADF Başkanı Çınar: ABD'deki Türkler Siyasete Girmeli

TADF Başkanı Çınar: ABD'deki Türkler Siyasete Girmeli

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, Amerika'daki Ermeni diasporası’nın "sözde soykırım " iddiaları konusunda, ABD başkanlık seçim döneminde beklediği desteği alamayacağını beklediklerini söyledi.

Daha önceden , Sözde Ermeni soykırım tasarısını imzalayan Cumhuriyet Parti'den Başkan Yardımcı Adayı gösterilen Kongre Üyesi Paul Ryan’ın sözde ermeni soykırımı konusunda sessiz ve pasif kalmayı tercih ettiğini belirten Çınar, Kongre Üyeliği döneminde, Türkiye aleyhine bir demecine rastlanmadığı ve Başkanlık yarısı sürecinde, tepki  toplayacak demeçlerden de kaçınacağının altını çizdi. Başkan Çınar, Amerikan Başkanlık yarışında seçmenlere birçok vaatler verildiğini hatırlatarak, Başkan Obama’ninda seçim sürecinde sözde Ermeni soykırımını tanıyacağına dair bazı demeçleri olduğunu hatırlattı.

Ayrıca, Türk-Amerikan toplumunun, Türkiye'ye dostu olan  ve Türkiye'ye destek olan Kongre ve Senato Üyelerine destek çıktığını hatırlatarak, bu desteklerin kişisel bazda ve PAC'ler aracılığı ile olduğunu belirtti. Amerikan Kongre Üyeleri ve Senatörleri ile düzenli olarak Türk-Amerikan ilişkilerini ilgilendiren birçok konuda düzenli olarak görüştüklerini belirten Çınar, 15 Ağustos günü de New York'ta Kongre Üyesi Nan Hayworth ile görüşeceklerini belirtti.

"ABD'DEKİ TÜRKLER SİYASETE GİRMELİ" 

TADF Başkanı Ali Çınar, TADF'nin tüzükleri gereği hiçbir siyasi aktivite ve seçim kampanyaya katılmadıklarını bu nedenle ABD'deki Türk toplumunun hak ve çıkarlarını korumak için mutlaka siyesette aktif hale gelmeleri gerektiğini söyledi. Çınar, Amerika'da yaşayan Türk vatandaşlarının seçim dönemlerinde oy kullanmaları , Türk dostu kongre üyeyelerine destek olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi . 

Çınar "Kim başkan seçilirse seçilsin, Amerika’nın Türkiye ile stratejik anlamda bağları güçlüdür. Ne Cumhuriyetci ne de Demokrat Parti Temsilcileri ucuz vaatler ile Amerika Dış Politikasını, rencide edecek hareketlerde bulunamaz" dedi.

DİKKATLİ OLUNMASI GEREKEN YIL 2015 

TADF Başkanı Ali Çınar, Ermeni Diasporasının,1915 olaylarını sözde anmak için gizliden çalışmalarına devam ettiğini belirterek, Türkiye ve Türk-Amerikan toplumunun siyasi, akademik, sosyal, kültürel alanlar olmak üzere savunmada kalmayıp,ciddi şekilde taaruza geçmesi gerektiğini söyledi. Bilhassa tiyatro ve sinema ağırlıklı projeler ile Türkiye'yi karalama kampanyasına girebileceklerini söyleyen Çınar, TADF olarak  üye dernekleri  ile şuanda bazı çalışmaların yürütüldüğünün de altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.