TADF ile DÜNYAK'tan Ortak Çalışma

TADF ile DÜNYAK'tan Ortak Çalışma

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ile Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın New York’ta biraraya geldiler.

Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı da olan Dr. Kemal Aydın, Amerika’daki Türk toplumu ile yaşlılık konusunda yardıma yönelik kalıcı çözümler içeren bir takım ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.

Dr. Aydın, Amerika’da Türk Dünyasına yönelik rehabilitasyon merkezi olmak üzere birçok proje için TADF ile Eylül ayında ortak bir çalıştay yapacaklarını açıkladı.

Dr. Aydın, vizyonlarının Birleşmiş Milletler Yaşlanma Programları’nın tüm dünyada uygulanması ve küresel soruna küresel çözümler oluşturmak, örnek ve önderlik teşkil etmek üzere politikalar belirlemek ve bu politikalar doğrultusunda projeler hayata geçirmek olduğunu, bununla birlikte Dünya Yaşlanma Konseyi olarak, küresel liderlik ile ülkemizin merkezi rol oynamasını hedeflediklerini belirtti. Yaşlanmaya hazır olmayan dünya için birçok alanda politikalar oluşturulması gerektiğini söyleyen Dr. Aydın, Türk Amerikan Dernekleri Federasyon’nun bu konuda Amerika’da öncü olabileceğini söyledi.

TADF Başkanı Çınar da Amerika’daki Türk toplumunda yaşlılık oranının düşük olmasına rağmen, geleceğe yönelik tedbirlerin şimdiden alınması ve yaşlılarımıza sahip çıkılması için gerekli tüm çabayı göstermeye hazır olduklarını belirtti.

Amerika’da kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızında olduğunu belirten Çınar, “Türk Rehabilitasyon Merkezi” tarzında bir yapılanma'nın Türk-Amerikan toplumuna bir kazanç olacağını sözlerine ekledi.

TADF Başkanı Çınar,ayrıca Amerika'daki vatandaşlarımızın acil sorunlarına yardımcı olmak ve sürekli iletişimde kalmak amacı ile, TADF 24 Saat Acil Telefon Hattı ( (888-352-9886) hizmetinin aralıksız devam ettiğini söyledi.

DÜNYAK Başkanı Dr.Aydın Ekim ayında yapacakları büyük bir konferansa TADF Başkanı Çınar’ı da davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.