TADF Sandy YARDIMLARI Devam ediyor

TADF Sandy YARDIMLARI Devam ediyor

TADF, Sandy Kasırgası Mağdurlarına Yardım için Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), diğer Türk kuruluşları ile birlikte hareket ederek, Sandy Kasırgası’nda mağdur olan vatandaşlarımıza yardım etmeye devam ediyor. TADF ofisine gelen yardım kutularının, New York’taki ve New Jersey’deki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belirten TADF Genel Sekreteri Turan Ayaz, Türkiye için El Ele kuruluşunun, malzeme konusunda sıkıntı çeken belediyelere ve sivil toplum kuruluşlarına yardım ettiğini de dile getirdi. TADF Genel Sekreteri Ayaz, Türkevi’nde bütün Sivil Toplum Kuruluşu liderlerinin ve Türk Amerikan medyasının iştirak ettiği bir koordinasyon toplantısının yapıldığını ve bunun sonucunda bir koordinasyon ekibinin oluşturulduğunu sözlerine ekledi.
 
TADF Hukuk işlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ayhan Öğmen de ‘FEMA’ya başvuru konusunda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya devam ediyoruz’ diyerek, istenilen bölgelerde FEMA konusunda mini bilgilendirme toplantıları yapmaya hazır olduklarını belirtti.
 
Long Island City’de Toplantı
 
New York Kongre Üyelerinden Carolyn Maloney’nin düzenlediği ‘kasırga sonrası küçük işletmeleri geri kazanım’ toplantısına TADF 
Başkan Yardımcılarından Ayhan Öğmen de katıldı.
 
Öğmen, toplantıya katılan FEMA, SBA, NYC Business ve NY State’in sigorta şubesinden resmi yetkililer ile Türk Amerikan toplumu olarak beraber çalışılması konusunda görüşüldüğünü belirterek, yetkililerin kasırgadan etkilenen işletmelerin neler yapması gerektiğine değindiklerini söyledi.
 
Yetkililer, yalnız New York eyaleti için FEMA’ya şu ana kadar 500 milyon dolar civarında mali desteğin ulaşmış olduğunu ve bunun 130 milyon dolarının Queens bölgesindeki işletmeler ve kişilere dağıtıldığını belirttiler. Kişiler ve işletmelerin kredi başvurusunda çekindiklerinin üzerinde duran yetkililer, bu konuda da kişilerin kredileri onaylansa bile kredi almaktan vazgeçebileceklerinin altını çizdiler.
 
Yetkililerinin yaptığı açıklamalardan önemli noktalar ise şu şekilde oldu:
• FEMA ile bağlantıya geçmenin ve başvuruda bulunmanın önemi.
• 311 telefon numarası aranarak geçici tamirlerin talep edilebileceği.
• Kasırga sonrası alınacak yardımın vergi açısından gelir olarak görünmediği ve vergiye tabii tutulmayacağı.
• İşletmeleri iş hayatına geri getirme hedefinde oldukları.
• SBA’nın yaklaşık 2 milyon dolara kadar düşük faizli kredi verdiği ve bu kredinin ilk 4 ayında ödeme yapılmadığı ve 30 yıla kadar ödeme planı yaptıklarını belirten yetkililer, bu krediye başvurulması tavsiyesinde bulundular ve bu kredinin bankalardan değil federal hükümetten geldiğinin altını çizdiler.
• SBA mülk sahiplerinin 240bin dolara kadar kredi alabileceklerini belirtti. Yetkililerin üzerinde durduğu başka bir nokta da kişilerin var olan ev kredilerini refinance yapabilmelerine yardımcı olacakları yönünde oldu.
• SBA’nin bu afetten direkt olmasa da dolaylı olarak etkilenen işletmelerin de krediden faydalanabileceğini ve bunun için de başvuru yaparken "Economic Injury" bölümünü seçmeleri gerektiğini belirttiler.
• NYC Business şubesi 25 bin dolara kadar yüzde 1 faiz ile kredi verdiklerini belirtti ve şu ana kadar 400 civarında işletmenin işlemleri başlattığını söylediler.
• NYS State’in sigorta şubesi kişilerin ve işletmelerin sigortaları ile ilgili işlemlerle ilgili kendilerine danışabileceklerini belirttiler ve sigortalar için bu afetten dolayı herhangi bir ön ödeme zorunlulukları olmadığını ifade ettiler.
 
FEMA İrtibat Bilgileri :
Tel:+1-800-621-3362           
Web Sayfasi ve linkler : www.disasterassistance.gov
 
 *TADF Başkanı Çınar: Sandy'nin Vurduğu Bölgelerdeki Türkler Yaralarını Sarmaya Çalışıyor, * 
 
TADF Başkanı Ali Çınar, Sandy Kasırgası'nın etkili olduğu bölgelerdeki sadece ev sahibi Türklerin zararının bile 80-90 bin doları bulduğunu söyledi. Çınar, Amerika'nın Sesi'nden Selin Süer Ünlü'nün sorularını yanıtladı.
 
 
 
* Akut USA-TADF-Türkiye için El Ele’den Bilgilendirici Seminerler *
 
Doğal Afetlere karşı nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda New York’taki bazı Türk kuruluşları biraraya gelerek mini seminerler vermeyi planladıklarını açıkladılar. Gelecek talebe göre de birçok eyalette bu seminerlerin verilebileceğini belirten yetkililer, bu tür konularda bilinçlenmenin çok önemli olduğuna dikkat çektiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.