TADF & TDAV ORTAKLIK ANTLAŞMASI

TADF & TDAV ORTAKLIK ANTLAŞMASI

Amerika’nın en eski ve en büyük Türk-Amerikan Kuruluşlarindan biri olan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF,New York), Türk Dünyasının en önemli kuruluşlarından olan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (İstanbul) ile çeşitli projelerde çalışmak üzere

Amerika’nın en eski ve en büyük Türk-Amerikan Kuruluşlarindan biri olan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF,New York), Türk Dünyasının en önemli kuruluşlarından olan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (İstanbul) ile çeşitli projelerde çalışmak üzere antlaştıklarını açıkladı. 
 
TADF öncelikli olarak, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nın çıkardığı aylık  “Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisini”   Amerika’daki Türk Dünyasına dağıtma kararı aldıklarını bildirdi. Dergiyi, abonelik usulü ile tüm Amerika’ya dağıtacaklarını belirten TADF Başkanı Ali Çınar, 'Amerika’daki Türk Dünyasının güçlenmesinin çok önemli' olduğu mesajını verdi.
 
TADF Başkanı Çınar, TDAV Kurucu Başkanı Prof. Turan Yazgan ve ekibi ile çalışacakları için onur duyduklarını da belirtirken, Kırım Türkleri'nin “ Turan Yazgan Adlı Belgesel” filmini de Amerika çapında belli eyaletlerde göstermek için girişimlere başladıklarını açıkladı.
 
TDAV Amerika Temsilcisi Prof. Türker Özdoğan da, Prof. Dr. Turan Yazgan için Amerika’daki Türk Dünyası ile yakın ilişkilerde olmanın çok önem arz ettiğini ve Amerika’daki Türklerin, Türk Dünyası Tarih ve Kültür Dergisinde, eşzamanlı ve artzamanlı olarak Türk Dünyasındaki birçok gelişmeleri bulabileceklerini söyledi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.