TADF Temsilcilerinin D.C. TEMASLARI

TADF Temsilcilerinin D.C. TEMASLARI

TADF Temsilcileri, Washington DC’de Temaslarda Bulundu

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ve beraberindeki heyet, ATAA-TACC tarafından ortak olarak yapılan Liderlik Konferansı sürecinde özel olarak Washington Büyükelçisi Namık Tan, Azerbaycan Büyükelçisi Elin Süleymanov, Türkiye Masasından da sorumlu Amerikan Dışişleri Bakanlığı Güney Avrupa Direktörü Kathleen Allegrone, Amerikan İçişleri Güvenlik Bakanlığı Temsilcisi Abdirizak Farah ve bazı Kongre Üyeleri ile görüşme imkanı buldular.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile bir saatten fazla süren toplantıda, TADF Başkanı Çınar ve beraberindeki heyet TADF’nin son 3 ayda yaptığı çalışmalardan bahsetti. Başkan Çınar, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun Nisan ve Mayıs ayları boyunca her gün yoğun bir programı olduğunu belirterek, “toplumumuzu biraraya getirici çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Başkan Çınar, 5 Mayıs Philadelphia, 6 Mayıs Paterson, 19 Mayıs New York Türk Günü Yürüyüş ve Festival hazırlıkları hakkında bilgi verirken, 28 Nisan’da, TADF destekli, Genç Türkler Derneği’nin organize edeceği sözde Ermeni Yalanları Mitingi hakkında da bilgi verdi. Büyükelçi Namık Tan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 19 Mayıs tarihinde Chicagoda olmasından dolayı kendisinin de Türk Günü Yürüyüşüne katılamayacağını belirtirken, üst düzeyde resmi bir temsilcinin gelmesi için çalıştıklarını belirtti. Büyükelçi Tan, Türk Amerikan toplumunda gençlerin öneminin arttığını belirterek, “yaptığınız çalışmalarda yeni yüzlerin daha çok olmasına özen gösterin” dedi.

TADF Başkanı Çınar ve heyeti, Washington Askeri Temsilcisi Tuğgeneral Fethi Albay'a da nezaket ziyaretinde bulunarak, Türk Günu Yürüyüşü ve Festivali hakkında bilgiler verdi.

Azerbaycan’ın Washington Büyükelçisi Elin Suleymanov’da TADFnin çalışmalarını takip ettiğini ve Türk-Azeri diasporasının Amerikada ortak hareket etmesinden dolayı memnun olduğunu söyledi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı Güney Avrupa Direktörü Kathleen Allegrone ile de Washington Plaza’da görüşen Çınar, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun New York merkezli olmasına rağmen tüm eyaletleri kapsayan bir yapıda çalıştığını söyledi. Başkan Çınar, Türk toplumunun yaptığı çalışmaları ve Türk Amerikan ilişkilerini geliştirici çalışmalar konusunda Amerikan Dışişleri Bakanlığı ile de ayrı özel bir toplantı yapılacağını açıkladı.

Amerikan İçişleri Güvenlik Bakanlığı Temsilcisi Abdirizak Farah’ta Türk Amerikan toplumunun sorunları ve bu sorunların çözümünde Bakanlıklarının nasıl yardımcı olabileceği konusunda Başkan Çınar ile fikir alışverişinde bulundu. New York’ta Toplumsal ilişkiler ve etnik gruplarla yakınlaşma konusunda bazı seminerler olacağını belirterek, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nunda bu konuda ortak çalışabileceklerini belirtti. Başkan Çınar’da TADF’nin yaptığı çalışmaları anlatarak, Temsilci Farah’ı Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali’ne davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.