TADF'den Turk Tech Girişimine Destek Sözü

TADF'den Turk Tech Girişimine Destek Sözü

New York Başkonsolosluğu’na bağlı Ticaret ve Ekonomi Ateşelikleri ‘’TurkTechNetwork’’ isimli bir toplantı düzenledi.

New York Başkonsolosluğu’na bağlı Ticaret ve Ekonomi Ateşelikleri ‘’TurkTechNetwork’’ isimli bir toplantı düzenledi. Ticaret Ateşeleri Serhan Kara ve Ahmet Canlı’nın himayesinde gerçekleşen toplantıya New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Başkonsolos Yardımcısı Ayten Eler, TADF Başkanı Ali Çınar, TACCI Başkanı Celal Seçilmiş, THY Müdürü Ihsan Baytan gibi isimler de katıldı.

Birçok özel sektör temsilcinin de katıldığı programı Entrepreneurs Roundtable'ın kurucusu Murat Aktihanoğlu yönetirken, Türkiye’den Teknopark temsilcileri, katılanlara bilgiler sundu. Türkiye’de teknolojiyi canlandırmak, bilişim sektöründeki partnerleri desteklemek adına bir beyin fırtınası yaratmak adına toplanan grubun amacı ise Turk ‘start-up’ların veriminin ve dünyada duyulmasının önemi olduğu belirtildi. Programda yerel Turk ‘Start-up’ları teşvik edici ve yaratıcı buluşların ortaya çıkarılması ve desteklenmesi için kaynak bulma konusu da ayrıca gündeme geldi.

Seçilen ‘startup’ların New York’a Mayıs ayında geleceği bildirilirken, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu da bu projeye destek vereceğini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.