TADF’den Amerika’da Yasayan Somali Toplumu ile Ortak Etkinlik

TADF’den Amerika’da Yasayan Somali Toplumu ile Ortak Etkinlik

Turk Amerikan Dernekleri Federasyonu, Turkiye’nin Somaliye verdigi onem ve destegi neticesinde, Amerika’daki yasayan Somali Toplumu ile ortak etkinlik icin bir araya geliyor.

Turk Amerikan Dernekleri Federasyonu, Turkiye’nin Somaliye verdigi onem ve destegi neticesinde, Amerika’daki yasayan Somali Toplumu ile ortak etkinlik icin bir araya geliyor. Amerikan Somali Toplum Liderlerinden Abdul Abdurahman , New York’ta TADF Baskani Ali Cinar, Genel Sekreter Turan Ayaz ve Icra Kurulu Direktoru Mehves Sonmez ile bulustu. Somali ile Turkiyenin iliskilerini kuvvetlendirmek amaci ile farkli projeleri konusan iki toplum lideri , Nisan Ayi sonunda New Yorkta ortak bir etkinlik yapma karari aldiklarini acikladi.

 

Turk Amerikan Dernekleri Federasyonu Baskani Ali Cinar, Washington DC’de buna benzer basarili bir programi New Yorkta yapacaklarini belirterek, Turk Amerikan Dernekleri Federasyonun etnik gruplar ile yakinlasma ve calismasi, Federasyonumuzun imaji ve guclenmesi icin onemli oldugunu belirtti.

 

Amerikan Somali Liderlerinden Abdul Abdurahman’da Turkiyenin Somaliye yaptigi ciddi destegin ,dunyada cok bilinmedigini belirterek, insanlarimizin bunu bilmesi gerektigini soyledi. Turkiyenin yaptigi yardimlari yaklasik 100 farkli Somali haber sitesinde yazilarinda belirttigini soylerek,Londra’da yapilan konferanstada Turkiye’yi one cikardigini belirtti.Turk Amerikan toplumu ile Amerika’da Somali halkini biraraya getirmenin New Yorkta bir ilk olacagini belirten Abdurahman, programin detaylarinin yakinda aciklanacagini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.